Nu mi-am pus problema incetarii contractului intre avocat si clientul sau. E vorba de comportamentul acestuia in instanta (destul de ciudat in opinia mea) si de faptul ca s-a dat la o parte? Cu alte cuvinte, avocatul intra si iese din dosar cand vrea sufletelul lui, fara a-si mai taia delegatie de cate ori se razgandeste? Si e normal ca un avocat sa intoarca efectiv spatele instantei, doar pentru ca asa vrea clientul sau? La penal daca s-ar fi intamplat asa ceva, instanta dispunea imediat aducerea unui avocat din oficiu si procesul continua.
La un proces desfasurat anul trecut, partea adversa prin avocat a recuzat instanta, Cererea a fost respinsa dupa care partea adversa a trimis la instanta prin avocat note scrise in care preciza ca nu se va mai prezenta la proces cu avocat cu tot, Desigur, notele scrise au fost semnate de avocatul partii adverse,
Procesul a mai avut 2, 3 termene, partea adversa nu s-a mai prezentat si nici nu a depus concluzii scrise,
Eu am castigat iar partea adversa a formulat apel prin acelasi avocat,
Intrebarea mea e urmatoarea: Se poate considera ca la acel moment avocatul partii adverse s-a retras din dosar la momentul cand a refuzat la cererea clientului sa-l mai reprezinte in instanta? Daca raspunsul este "da", nu ar fi trebuit ca avocatul la momentul in care a formulat si promovat apelul sa isi taie din nou delegatie? As putea invoca in apel lipsa calitatii de reprezentant a acelui avocat/
Multumesc anticipat,