avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate cdebreczy

Activitate cdebreczy

Răspuns la discuția scrisoare de neobiectie
din nefericire ptr. mine, nu mai stiu ce ar putea-o misca... vorba francezilor, "c'est la vie, c'est la guerre"...

dupa mai multe insistente, am reusit sa am o intalnire cu fosta sotie... i-am prezentat si informatiile printate asa cum sunt ele pe internet, pentru a vedea si a intelege despre ce este vorba... mi-a spus ca va consulta o avocata in acest sens, lucru pe care si eu i l-am recomandat... ma rog, dupa discutii, mi-a spus ca daca totul e OK, imi va da scrisoarea de neobiectie daca dupa sase luni de la stabilirea mea in canada ii voi trimite lunar 150 de dolari. daca asta e "pretul", accept. i-am spus ca e Ok... a solicitat chiar o declaratie autentificata... am fost la notar, am dat declaratia, am legalizat-o... acum sper sa obtin acea scrisoare de neobiectie...

daca nici dupa acest demers nu o voi obtine, le voi explica autoritatilor canadiene cum sta situatia, ce demersuri am facut, cauza pentru care nu pot obtine scrisoarea de neobiectie si poate vor intelege ca aici nu e vorba de "intenti ascunse", ci pur si simplu de rautate... rautate pe care, personal, nu o inteleg, pentru ca printr-o astfel de atitudine se lezeaza o relatie care si asa este destul de fragila. mai grav, mi se pare ca pana la urma urmei tot copiii sunt cei care au de suferit de pe urma acestui lucru.

sa speram ca totul va fi bine... multumesc pentru sfaturile postate si astept cu interes si altele :)
Răspuns la discuția scrisoare de neobiectie
da, este putin "ciudata" aceasta cerere... dar iata ce cer autoritatile canadiene... "Declaratia de neobiectie pentru emigrarea unui adult care plateste pensie alimentara unui minor care ramane in Romania"... ([ link extern ] )

am incercat sa pot o discutie cu fosta sotie, sa ii explic ca aceasta solicitare este una a autoritatilor canadiene (sa fim seriosi, daca nu o solicitau, nu ma mai complicam cu ea, nu?). am convenit de asemenea sa fac o imputernicire (sau cum se numeste) la notar prin care eu imputernicesc un membru al familiei sa plateasca pensia alimentara pentru mine, iar ea sa declare ca se obliga sa o plateasca. in pofida acestui lucru, am primit tot un refuz.
buna tuturor

imi cer scuze, dar sunt proaspat intrat si voi aborda un subiect care, probabil, a mai fost atacat... cel al scrisorii de neobiectiune

despre ce este vorba? sunt divortat de patru ani, avem impreuna o fetita de sapte ani care este data spre crestere si educare mamei. personal, intentionez sa emigrez in canada. am trimis primul set de acte, sunt in asteptarea invitatiei pentru interviu.

din pacate, am nevoie de o scrisoare de neobiectie din partea fostei sotii. scrisoare pe care nu reusesc sa o obtin de la ea pe cai amiabile. ca sa fiu foarte clar: nu intentionez sa duc fetita cu mine in canada (nici nu cred ca e posibil acest lucru). mai mult, pentru ca fetita sa beneficieze in continuare de pensia de intretinere, vreau sa fac o imputernicire notariala prin care tatal meu sa plateasca pensia in locul meu. este un drept al fiicei mele pe care vreau sa-l respect.

asadar, pentru scrisoarea de neobiectie, intrebarea este urmatoarea: cum as putea sa o obtin pe cale judecatoreasca? ce poate instanta sa faca in acest caz pentru a ma ajuta? au mai existat cazuri similare?

va multumesc