avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Activitate ilynka

Activitate ilynka

Buna ziua,

Am primit o amenda pentru intoarcerea pe linie dublu continua si as dori sa stiu valabilitatea si corectitudinea acesteia. Mai jos voi detalia fapta:

La iesirea din resedinta am virat la stanga pe un drum European marcat cu linie dublu continua, la cativa metri era un echipaj al politiei locale, care m-a oprit si m-a amendat conform art.102 al Codului Rutier cu 9 puncte de amenda (9*90=810 lei) si 6 puncte de penalizare. Agentul constatator a fost foarte nepoliticos si in momentul in care eu l-am rugat sa imi explice ce varianta as avea conform codului rutier sa ajung la munca nu a stiut sa imi raspunda si mi-a spus sa ma duc la sectia de politie sa intreb acolo cand platesc amenda.

Mentionez faptul ca pentru a merge la serviciu trebuie sa virez la stanga la iesirea din resedinta. Singura varianta conform legislatiei in vigoare ar fi sa virez la dreapta, mai apoi la 150 m exista un semafor pentru a intra intr-un alt cartier, unde ar trebui sa intorc pe linie continua sau sa ocolesc jumatate de oras (Cluj Napoca) pentru a ajunge la serviciu.

Am cautat in codul rutier in art.102 si nu am gasit nici o mentionare despre intoarcerea pe linia continua, iar 810 lei mi se pare o suma enorma.

Va rog sa imi spuneti daca exista vre-o lege referitoare la iesirea din resedinta si daca exista vre-o sansa ca eu sa castig procesul daca fac o contestatie.