avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate HTF

Activitate HTF

Buna ziua,

Am citit pe forum raspunsuri la intrebari similare si in mare am inteles de ce as avea nevoie pentru a putea sa ma casatoresc in Romania cu un cetatean non-EU. Mai am insa doua nelamuriri.

1) Din ce am inteles de la oficiul starii civile, prietena mea are nevoie de o viza de lunga durata pentru Romania. Noi locuim in Austria (ea in baza unei vize de student) si ma intrebam de ce acte are ea nevoie pentru a obtine aceasta viza la ambasada Romaniei la Viena. Am sunat la ambasada, consulat, am scris e-mailuri dar se pare ca nu vrea nimeni sa imi raspunda. Daca mi-ati putea clarifica situatia as fi recunoscator.

2) A doua chestiune ar fi certificatul de cutuma. Am intrebat personal la starea civila in luna mai cand am fost in tara si am primit doua raspunsuri diferite din doua localitati diferite. Prima data mi s-a spus ca are nevoie de acest certificat eliberat de la locul nasterii iar in cealalta localitate mi s-a spus ca e suficenta de la ambasada Rusiei (ea e cetatean Rus) la Bucuresti. Cine are dreptate si daca e suficient de la ambasada, stie cineva daca acest act e eliberat pe loc sau dureaza mai mult? In cazul nostru e si o chestiune de timp fiindca am doar 3 saptamani concediu.

Va multumesc anticipat!