Si a venit si rapunsul de la ASF. Surpriza, e dauna totala. Tare as vrea sa ma intalnesc cu inspectorul de dauna care imi tot zicea daca eu stiu ce inseamna dauna totala si sa nu-l mai stresez cu atatea intrebari.
Oare societatea de asigurari primeste amenda de la ASF ca nu au dat o solutie corecta dosarului de dauna?
Este adevarat ca din SA se scad: fransiza, prime datorate, epava, iar pragul de reparatie este 75% dar toate aceste in caz de dauna totala. Insa, ei sustin sus si tare ca nu este dauna totala(chiar am intrebat de mai multe ori de ce nu e considerata dauna totala dar nu am primit un raspuns).
Am citit conditiile de asigurare si nicaieri nu precizeaza ca asiguratorul ma poate obliga sa repar masina in regie proprie. Eu am dus masina intr-un service cu care au decontare directa tocmai pentru a evita dicutiile de acest gen. Cat despre dauna totala e foarte simplu:" Daună totală: furtul autovehiculului asigurat sau avarierea acestuia astfel încât
costul estimat al reparatiei (inclusiv transportul epavei) depăseste suma
asigurată sau reparatia nu mai este economică"; deci situatia mea se incadreaza la dauna totala.
Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco.
Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care asiguratorul are decontare directa) este mai mare decat suma asigurata ei mi-au facut o oferta de despagubire in valoare de aproximativ 1600 euro cu mentiunea ca nu este necesar sa le prezint documente de reparatie.
N-am reusit sa scot de la ei in baza carui articol mi-au facut aceasta oferta(daca poate cineva sa-mi explice!!!), drept pentru care le-am facut reclamatie la ASF si OPC.
Mai e cineva in aceasta situatie? Ce ar trebui sa mai fac ca sa respecte contractul si sa-mi repare masina sau sa ma despagubeasca in conditii de dauna totala?