avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate Eileene

Activitate Eileene

Multumesc frumos pentru raspuns.
Intentia mea este sa pot colabora si cu societati comerciale (nu doar cu edituri) si sa pot emite factura. Nu doresc sa lucrez pe domeniul juridic sau cu notariatele, astfel incat sa am nevoie de autorizatie de la MJ. Din cate am inteles, din punct de vedere fiscal nu sunt diferente intre PFA si profesiile liberale.
Adeverinta de vechime in munca de unde o pot lua, in conditiile in care am lucrat cu mai multe edituri?
Va multumesc mult inca o data.
Buna seara,

Am urmatoarea problema:
Am absolvit Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1998, dar fara examen de licenta. Din 2006 lucrez ca traducator pe contracte de drepturi de autor/contracte de colaborare. Am 18 carti traduse si, la nevoie, pot obtine recomandari de la editurile/firmele cu care am colaborat.
Intrebarea mea este daca ma pot folosi cumva de experienta profesionala mentionata pentru deschiderea unui PFA ca traducator (in vederea colaborarii cu societati comerciale si beneficiari privati), in conditiile in care, din cate inteleg, din punctul de vedere al studiilor nu indeplinesc conditiile necesare (neavand diploma de licenta).

Va multumesc.