avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Activitate Alex5544

Activitate Alex5544

Salut,

Prin aceasta metoda va cer si eu ajutorul pentru urmatoarea poveste:

Pe data de 9 August 2014 am fost la un Baiat in Pitesti pentru a achizitiona o Motocicleta Folosita, pretul era atragator iar din poze arata destul de ok.

Am sunat, am discutat mai multe detalii iar omul s-a exprimat clar ca motocicleta din punct de vedere mecanic este "OK"

Am fost la Pitesti cu un Sofer si inca un prieten care cat de cat se pricepe... Ajuns la fata locului aflu ca motorul nu prea porneste (el s-a exprimat la telefon ca porneste usor si fara probleme), intr-un final a pornit iar motivul principal fiind ca e stat de ~3 luni dar am observat pe un piston merge ciudat (primea mai multa benzina si o dadea afara pe teava ne arsa aceasta fiind evacuata sub forma unor mici bubuituri)

Batem palma pentru a ii da 75% din bani iar restul baniilor pe data de 11 a lunii August. Ok dar cu cateva mici conditii: Am primit doar Talonul si doua din cele 3 copii de Contractul de Vanzare Cumparare urmand ca restul de acte sa fie primite la achitarea restului de bani.

Aici incepe distractia: Aflu defapt si de drept ca tipu cu care vorbisem nu era proprietar dar motoru era luat in evidenta de el si ca are drept de a il vinde mai departe (eu unu asta am inteles, ca poate sa il vanda cu acordul proprietarului).

Dar defapt si de drept acest baiat cu motoru luat in evidenta nu vroia sa se treaca el in contract pentru ca are 700 lei de platit la impozit asa ca l-a pus pe prietenu lui (care nu avea nici o treaba cu noi) sa isi scrie numele in contract.

Am fost deacord sa se scrie pe contract ca daca nu ii dau restul de bani in termen de o saptamana sa vina sa isi ia motocicleta inapoi. Acest lucru a fost scrie pe contract si a fost semnat de ambele parti.

Pe drum motocicleta nu prea accelera si nu depasea 7.000 rpm (12.000 pe bord) iar mai mult de 135km/h nu tragea (aceasta prinde o viteza de top de pana la 250km/h). Am zis si eu si baiatu care se pricepea ca o fi din cauza ca e stata prea mult)

Ajuns intr-un final acasa, il duc la prietenul care cat de cat se pricepea unde avea si curte. Sun un mecanic care sa vina sa il vada (pentru a vedea ce consumabile sunt de schimbat).

Acesta schimba bujiile (noi), punem Anti-Gel (Motorex Ready, tot asa nou din magazin). Se suie prietenu la care statea motoru si da o tura cu el. Dupa 5 minute de rulaj s-a auzit un cloncanit de 3 ori dupa care motoru a fost oprit. Surpriza, tot Anti-Gelul proaspat pus s-a dus in motor-ul in sine, iar pe teava de esapamen venea un miros puternic de Anti-Gel, dupa scurt timp a inceput sa curga pe la galeriile tevilor de esapament, Anti-Gel.

Am luat legatura cu baiatul care a declarat ca motorul e luat in evidenta si i-am explicat situatia... El a dat vina pe mine, ca motorul functiona si ca s-a plecat pe motor, fiina fiind a mea pentru defectionarea acestuia. La aproximativ 4 zile am reusit sa il duc intr-un service cu ajutorul unei platforme.

Constatare: Chiuloasa Sparta / Piston Spart / Garnituri Arse / Chiuloasa era lipita cu Silicon / Distributia facuta praf. Mecanicul (nu era acelasi om care venise pentru schimbatul de consumabile) de la Service mi-a explicat ca nu este o problema recenta ci mai veche din cauza ca motorul nu s-a servisat la timp

Am luat legatura cu Proprietarul in acte, i-am explicat ca nu mai sunt dispus sa ii ofer nici o diferenta din cauza ca reparatia ma costa ~4000 ron si ca am fost abuzat de incredere. Raspunsul lui fiind: "Ca eu am facut facultatea de Inginerie in Automobile si ca eu stiu mai bine, ca te poti contra zice la infinit cu mine. Actele sunt la avocat, te descurci mai departe cu el. "

Personal mi se pare ABSURD ceea ce am citit din spusele lui si vreau sa ma duc cu acel deviz la politie si sa depun Plangere Penala contra Proprietarului... Din toata chestia cu Contractul de Vanzare Cumparare tin sa cred ca este fals in acte ?


Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns: Stiu ca am si eu partea mea de vina ca am fost deacord in a cumpara JAFU-ul acela. sau Se poate numi Abuz de Incredere si Fals in Acte ?

Eu nu am nici o problema in restituirea banilor datorati dar vazand ce fel de persoana e omu si pentru faptul ca a mintit si mi-a tras teapa, sa mai pot avea incredere in el ? :(