avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate mkutzaaa20

Activitate mkutzaaa20

Răspuns la discuția despre executare silita
geogeorge a scris:

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea chestiune (cineva mi-a cerut lamuriri si vreau sa aflu o parere avizata,daca doriti sa ma ajutati):
pers. in cauza are o factura neplatita din 2006,de aprox.250-300 RON ,la o firma de telefonie la care avea un abonament .prin iunie 2007 a primit o somatie de plata,pe care a si ratacit-o ca nu o mai gaseste.
daca a primit somatie de plata asta inseamna ca creditorul a indeplinit pasii premergatori executarii silite??
ideea e ca de atunci,din iunie 2007 de la primirea somatiei,adica 7 ani si ceva,nu a mai primit nimic sau cel putin nu a gasit nimic prin posta sau prin usa de la intrare si nici nu a receptionat sau semnat nimic de la creditor sau un eventual birou de recuperari,si nici nu l-au contactat pe e-mail sau telefonic...
el este si angajat cu carte de munca de prin noiembrie 2007 si ma gandeam ca daca ar fi inceput un proces de executare silita i s-ar fi pus poprire pe salariu pt ca alte bunuri nu avea pe numele lui ,pana acum 3 saptamani cand a avut un deces in fam si a dezbatut o mostenire,devenind proprietarul unui imobil ca unic mostenitor.
este posibil ca o instanta sa incuviinteze o executare silita si un proces sa ajunga la final fara sa fie prezent la judecata sau sa afle de aceasta si sa trezeasca direct cu executare silita??
este vreo ordine de executare ,cel putin pentru sume asa de mici ,ca un creditor sa nu aiba voie sa execute silit bunurile atat timp cat debitorul restant e angajat cu carte de munca ca sa i se poata infiinta poprirea?ar putea instanta sa incuviinteze executarea bunurilor inaintea popririi??
oricum ,daca nu s-a facut nicio continuare a executarii silite ,aceasta s-a perimat si ulterior a intervenit si termenul de prescriptie...ca totusi sunt 7 ani de atunci...,nu?
in alta oridine de idei... se poate ca un proces de executare silita sa se finalizeze fara ca debitorul restant sa aiba cunostinta de cauza?fara nici macar vreo invizatie la mediere,conciliere,citatie?am incercat sa caut pe site-ul "portalul instantelor de judecata" dupa numele lui si nu am gasit nimic in afara de un nr de dosar din 2007 pt somatia de plata cu solutia "incuviintea somatia",dar nici macar nu are date personale ,ci numai numele lui,se poate sa fie o coincidenta de nume si nici macar sa nu fie el...
inca o chestiune,pentru cunostintele mele generale....conform legislatiei in vigoare am inteles ca penalitatile nu pot depasi valoarea creantei datorate...se poate sa fie altfel??
multumesc anticipat pt ajutor!