constituie principii fundamentale ale procesului civil
a.principiul continuitatii
b.pr potrivit caruia tertii au obligatia sa sprijine realizarea justitiei
c.caracterul secret al dezbaterilor
stella1980 a scris:
stella1980 a scris:
OvidiuDanut a scris:
stella1980 a scris:
OvidiuDanut a scris:
Sunt de acord doar cu partea contradictiei inutile....Mai departe nu pot fi de acord. Una este sa citezi paratul la interogatoriu sub rezerva dezbaterii si alta este sa doresti si raspusurile. Asta presupune atat incuviintarrea cat si administrarrea probei, sunt chestiuni incompatibile cu contradictorialitatea...Ce sa mai dezbati daca deja ai incuviintat si administrat? Revenirea asupra unor probe deja incuviintate se poate doar daca dupa adminkatrarea altora judele considera ca nu mai este necesar si asta tot dupa punerea in discutia partilor in prealabil.
In numele celeritatii si bunei desfasurari judele nu poate transgresa principiile fundamentale.
Transpusa persoanei juridice dispozitia art 203 as intelege o doar in sensul ca pj sa aiba la primul termen un reprezentant la instanta pregatit cu raspunsurile pe care sa le depuna doar dupa ce se pune in discutie si se incuviinteaza.
Exact la asta ma gandeam si eu! Solutia ar fi sa formulam raspunsurile, dar sa nu le trimitem, ci sa ma prezint in instanta la termen si daca judecatorul si dupa discutarea probelor considera ca o astfel de proba indeplineste conditiile de la art. 255, depun raspunsurile. Din cate stiu eu, nu exista un termen in care trebuie sa formulez raspunsurile, instanta neindicand nici in adresa un termen, asta insemnand ca pot sa le depun si la primul termen de judecata.
Chestiunea cu riscul, nu stiu ce sa zic, asta e parerea mea si o sustin pana la capat, daca stau sa ma gandesc sa nu risc inseamna ca nu sunt stapana pe ceea ce eu cred.
Multumesc, Ovidiu.
Cu placere,
Succes!
Astept sa ne spui finalitatea confruntarii;)
Si eu sunt extrem de curioasa. :) O sa vedem.
Am avut dreptate!!! A fost o adevarata dezbatere. Avocata partii adverse si-a inceput pledoaria solicitand instantei aplicarea art. 358, pentru ca eu nu depusesem raspunsurile la interogatoriu (raspunsuri pe care le aveam la mine :) Eu am intervenit si mi-am sustinut punctul de vedere in sensul nedepunerii acestora si am mai subliniat si ca nu am spus niciodata ca refuzam sa raspundem la interogatoriu, ci am considerat ca aceasta proba trebuie supusa in prealabil dezbaterii contradictorii. De asemenea, am mai sustinut ca daca instanta va incuviinta proba, dupa ce partile se pronunta asupra admisibilitatii ei, ne vom supune dispozitiilor instantei si vom depune raspunsurile. Judecatorul incercand probabil sa vada cat de hotarata sunt a zis ca instanta poate dispune orice masura cu privire la probe, sub rezerva dezbaterii la primul termen de judecata. Eu am intervenit si am zis ca acest lucru nu trebuie sa se realizeze cu incalcarea principiului contradictorialitatii. Avocata a intervenit din nou si insista sa se faca aplicarea art. 358. In momentul acela a intervenit judecatorul si a zis: "Da, d-na avocat, dar mai intai trebuie sa incuviintez proba" (zambind). Dupa ce ne-am spus fiecare parerea despre admisibilitatea probei, judecatorul a respins proba cu interogatoriu si mi-a confirmat ca aveam dreptate. A fost super tare!
Bvo...da mi voie sa impartasesc victoria cu tine. Era limpede ca asa stau lucrurile. Probabil si judele si a dat seama ulterior de eroare, dar na, nu putea recunoaste imediat. Felicitari pentru verticalitate si curaj!
OvidiuDanut a scris:
stella1980 a scris:
OvidiuDanut a scris:
Sunt de acord doar cu partea contradictiei inutile....Mai departe nu pot fi de acord. Una este sa citezi paratul la interogatoriu sub rezerva dezbaterii si alta este sa doresti si raspusurile. Asta presupune atat incuviintarrea cat si administrarrea probei, sunt chestiuni incompatibile cu contradictorialitatea...Ce sa mai dezbati daca deja ai incuviintat si administrat? Revenirea asupra unor probe deja incuviintate se poate doar daca dupa adminkatrarea altora judele considera ca nu mai este necesar si asta tot dupa punerea in discutia partilor in prealabil.
In numele celeritatii si bunei desfasurari judele nu poate transgresa principiile fundamentale.
Transpusa persoanei juridice dispozitia art 203 as intelege o doar in sensul ca pj sa aiba la primul termen un reprezentant la instanta pregatit cu raspunsurile pe care sa le depuna doar dupa ce se pune in discutie si se incuviinteaza.
Exact la asta ma gandeam si eu! Solutia ar fi sa formulam raspunsurile, dar sa nu le trimitem, ci sa ma prezint in instanta la termen si daca judecatorul si dupa discutarea probelor considera ca o astfel de proba indeplineste conditiile de la art. 255, depun raspunsurile. Din cate stiu eu, nu exista un termen in care trebuie sa formulez raspunsurile, instanta neindicand nici in adresa un termen, asta insemnand ca pot sa le depun si la primul termen de judecata.
Chestiunea cu riscul, nu stiu ce sa zic, asta e parerea mea si o sustin pana la capat, daca stau sa ma gandesc sa nu risc inseamna ca nu sunt stapana pe ceea ce eu cred.
Multumesc, Ovidiu.
Cu placere,
Succes!
Si eu sunt extrem de curioasa. :) O sa vedem.
stella1980 a scris:
OvidiuDanut a scris:
Multumesc, Ovidiu.
Cu placere,
Succes!
stella1980 a scris:
catalin1980 a scris:
Stela tu o sa dai pe vechime?
Nu stiu, depinde de numarul de locuri scoase la concurs. Din cate am inteles, anul viitor nu se va mai organiza concurs pentru cei cu vechime iar la inm vor fi din ce in ce mai putine locuri.
Din cate stiu eu este nevoie de magistrati in sistem, avand in vedere ca circa 400 de magistrati indeplinsesc conditiile de pensionare precum si faptul ca o sa trebuiasca aplicate si dispozitile legale cu privire la judecatorul de drepturi si libertatii, camera preliminara. Au mai fost anii in care au fost scoase la concurs mai putin de 200 de locuri, dupa care s-a revenit la numarul de 200, asa ca eu zic sa nu ne facem probleme.
Cat despre admiterea in magistratura ( pe vechime ) eu consider ca ar trebui scoasa oricum indiferent de numarul de locuri disponibile in sistem, pt ca este anormal ca un jurist, avocat, notar dupa un curs de asa zisa pregatire de cateva luni sa fie pus in ipostaza de a conduce o sedinta de judecata in calitate de judecator sau de a instrumenta un dosar in calitate de procuror. ( totusi este o diferenta mare intre activitatea unui magistrat si orice alta profesie juridica).
Stela tu o sa dai pe vechime?
i_law a scris:
Salutare tuturor !
Ma inscriu si eu in cursa pentru 2015, sper ca impreuna, sa fim mai bine pregatiri. Va urez succes tuturor si sper ca la finalul concursului din 2015 sa sarbatorim impreuna noua calitate de auditori de justitie.
As avea si eu o intrebare, se mai stie ceva despre cartea de procedura civila a domnului Boroi, din cate imi aduc eu aminte trebuia sa fie editata de ceva timp ?
Salut, bine ai venit! Ar trb sa apara acum in septembrie, dar nu m-as mira sa fie amanata din nou..
@Stella- Ms pt. info
Tu ai dat anul.asta, Stella?