avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate TomaMarian

Activitate TomaMarian

In ce procentaj se mostenste?
Inca o problema , baiatul este in Italia nu doreste si nu putem lua contact cu el, exista vreo lege care sa ii faca nula mostenirea, au trecut mai mult de 5 ani de cand a murit tatal sau care nu avea acte pe casa, si mai mult de 7 ani de cand a murit bunica, actele fiind inca pe numele ei.
Buna ziua, as dori sa primesc niste informatii privind drepturile de mostenire.
Bunica mea a murit acum 7 ani , dupa ce a murit nu a facut acte nici fiului ei ,nici mamei mele. Intre timp unchiul meu a murit( el are un fiu, dar este divortat de mama lui)
Intrebarea mea este, intre cine si cine ar trebui sa se dezbata mostenirea.
Mentionez ca el si-a luat (logic) toate lucrurile de pe partea tatalui sau , o garsoniera si un impozit neplatit la o masina neradiata de multi ani.
Mostenirea ii revine mamei sau trebuie impartita si cu baiatul unchiului meu?
Buna ziua,

Am un contract de concesionare cu o primaria Municipiului Vaslui , pentru un spatiu public ,unde am construit de la zero un spatiu comercial ,dimensiuni 42 mp in care imi desfasor activitatea - comertul cu flori ,spatiul este in incinta pietei centrale Vaslui ,dar spatiul pe care sunt nu face parte din ,cel putin nu facea , . Contractul a fost semnat in inuarie 2005 pe un termen de 25 ani cu clauza de cumparare sau majorare . Am avut mai multe probleme , prima data au venit sa imi darame daca nu am anumite conditii si asa au inceput o serie de modificari facute cu scopul de a nu ma darma , am fost obligat sa fac un spatiu sanitar pentru angajati , am fost obligat sa pun gaz , asta insemna sa pun o teava de 200 de m , nu zic costurile , dar am facut tot ce a zis primaria ca sa nu fiu darmat , nu mai zic ca spatiul comercial a trebuit sa aratate intr-o forma cat mai frumoasa pentru a ma lasa sa construiesc, foarte mult material pierdut doar ca sa fiu pe placul primariei. Acum 2 ani s-a inceput constructia pietei centrale , si au inceput sa vina , ca o sa construiasca sosea , pe locul unde este spatiul meu , ca o sa faca scari pentru persoane cu dizabilitati , cu toate ca sunt scari de 5 metri latime si acum mai nou au decis sa faca un spatiu de recreere cu niste banci , din cate mi-au explicat e legal ce au facut ,dar problema e ca nu doresc si nu imi ofera conditii pentru a ma muta .adica mi-au darmat magazinul si acum stau la mila lor de 4 luni , se poate rezolva ceva si cat mai rapid .
A fost o perioada de 1 an cand efectiv au venit controale de la toate institutiile ce au o putere de a controla si de a da amenzi , au cautat orice lucru doar ca sa imi stopeze activitatea .
Inainte de a darma spatiul , primarul impreuma cu inca 2-3 persoane ,dar sunt mult mai multi martori , au declarat ca ma vor ajuta prin :
- relocarea la alegere dintre 2 spatii (goale ) publice .
- punerea unei echipe de muncitori sa imi construiasca spatiul .
- asigurarea conditiilor ce le-am avut la vechiul spatiu .
Dar dupa 4 luni :
- aveam 42 de m patrati ,mi-au oferit un spatiu de 30 mp ( am zis nu este problema de dimensiuni , problema e sa ma ajute sa il construiesc si sa ma lase sa demarez lucrarile ,lucru ce nu s-a intamplat ) mi-au oferit si schita cadstrala ,si acum cand am fost la primarie mi-au zis ca sa ma gandesc la alt loc , chiar nu mai pot simt ca innebunesc .
- de echipa de muncitori nu am nevoie si nici de ajutorul lor , vreau doara sa incep sa imi pot desfasura activitatea economica , mentionez ca am 2 angajate amandoua avand copii de crescut si salariul de 950 Ron pe care il primeau de la mine era singura sursa de venit , una avand 4 copii ,iar cealalta 2 . Cate persoane stau acum dupa promisiunile lor.
Doresc sa stiu daca este legal ce au facut , una zic alta fac, am martori ,am fisa cadstrala oferita de cei de la primarie . Deja vine frigul si logic vin si cheltuielile , pe care fara o sursa de venit constanta nu am decat sa intru in "gaura" .