avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanHuiet

Activitate BogdanHuiet

Iulian Manea a scris:

Din cate inteleg, detineti o P.F.A. activa pentru care nu ati depus declaratii. In acest caz, fiscul va impune din oficiu.

Nu inteleg dece se impune din oficiu si nu vine cu o amenda in prin care sa te oblige sa iti declari venitul?
Buna ziua,

Am un PFA deschis de aproape 3 ani, o perioada de aproape 8 luni l-am folosit, casa de marcat, etc. Nu am suspendat activitatea, nu am declarat venitul, contabilul m-a lasat balta dupa ce i-am achitat prima transa de bani si toate actele, sau cel putin asa cred, sunt amestecate intr-o cutie. Firma de la care am cumparat casa de marcat nu mai exista si nu am reusit sa o defiscalizez. Intre timp m-am angajat si dupa un timp au inceput sa trimita angajatorului hartii pentru poprire din salariu. Dupa ce am platit 10 luni (pana in octombrie), suma de 4000 si ceva de lei, ce includeau si penalitati, am crezut ca am terminat. In luna martie anul acesta, mi-a venit din nou poprire cu aceeasi suma. Vreau sa va intreb daca aceste poprir,i sunt deoarece am dat angajatorului cardul de PFA pentru a-mi aloca salariul pe el si cei de la finante il observa ca si venit?
Din pacate am platit deja aproape 8000 de lei pentru nimic si cu siguranta de la stat nu iii mai vad inapoi, dar macar sa gasesc o solutie pentru a nu ma trezii in martie din nou cu o alta poprire.

Cu respect.