avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate i_law

Activitate i_law

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
a_diaconu a scris:

i_law a scris:

Suspendarea activitatii unei persoane juridice:
a. Poate fi dispusa pe o perioada mai mica de 3 luni
b. se executa de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare la pedeapsa amenzii, indiferent de cuantumul acesteia
c. Poate fi aplicata partidelor politice

a

a si b
Suspendarea activitatii unei persoane juridice:
a. Poate fi dispusa pe o perioada mai mica de 3 luni
b. se executa de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare la pedeapsa amenzii, indiferent de cuantumul acesteia
c. Poate fi aplicata partidelor politice
a_diaconu a scris:

Cererea accesorie:
a) este aceea a arei solutionare depinde de solutia data unui capat de cerere principal
b) este aceea prin care o parte modifica pretentiile sale anterioare
c) este si cererea prin care, in cadrul procesului de divort, reclamanta solicita si partajarea bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei

a si c
catalin1980 a scris:

Scuze ptr intarziere.
Corect B

ai primit materialele ?
Penty a scris:

i_law a scris:

catalin1980 a scris:

Dc razi i_low,ca am stat pe riscul asta de m a zapacit.am inceput sa vad ce nu trebuie si ce trebuie,nu :))
Nu am partea generala Boroi,iar in institutii nu scrie...

da-mi in privat emailul tau si ti-o trimit eu , partea generala a lui boroi ( sper sa mearga ca inca nu am contul avtiv aici pe avocatnet)

Salut. Ai ceva mai nou de editia a 2-a din 2012?

editia a-2-a din 2012
catalin1980 a scris:

Dc razi i_low,ca am stat pe riscul asta de m a zapacit.am inceput sa vad ce nu trebuie si ce trebuie,nu :))
Nu am partea generala Boroi,iar in institutii nu scrie...

da-mi in privat emailul tau si ti-o trimit eu , partea generala a lui boroi ( sper sa mearga ca inca nu am contul avtiv aici pe avocatnet)
catalin1980 a scris:

i_law a scris:

iuli_c a scris:

pt a opera transmiterea instantanee a proprietatii si a riscurilor trebuie indeplinite,intre altele,urmatoarele conditii

a.contractul sa aiba ca obiect bunuri individual determinate sau chiar nedeterminate,dar certe,sa existe ,iar vanzatorul sa fie proprietarul acestora
b.indeplinirea formelor de publicitate pt opozabilitatea fata de terti a instrainarii,in cazul mobilelor si imobilelor corporale
c.partile sa nu fi amanat transferul proprietatii printr-o clauza speciala

a- poate fi varianta corecta insa exista o contradictie de termeni spune chiar nedeterminate, dar certe- pai certe tocmai asta inseamna determinate prin caractere specifice
c- este corecta
in concluzie as merge pe un a si c( dar la a cu precizarea pe care am facuto)

la C partile pot amana trasferul proprietatii si riscul sa ramana la instrainator.
De fapt zice printre altele....deci ar fi A si C

:)
catalin1980 a scris:

i_law a scris:

catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

barem bc

eu as fi luat doar B.Ptr C exista vreun articol? eu nu mi aduc aminte sa fi citit despre asta ....

Nu exista un articol dar ca si natura juridica este o conditie suspensiva care amana nasterea dreptului civil si a obligatiei corelative pana la indeplinirea conditiei- in speta incheierea contractului in forma autentic.

Multumesc.cred ca ai dreptate.Poti sa mi spui daca vreun autor specifica asta?

G.Boroi specifica in cursul, Drept civil partea generala, la forma ad validitatem a contractului.
iuli_c a scris:

pt a opera transmiterea instantanee a proprietatii si a riscurilor trebuie indeplinite,intre altele,urmatoarele conditii

a.contractul sa aiba ca obiect bunuri individual determinate sau chiar nedeterminate,dar certe,sa existe ,iar vanzatorul sa fie proprietarul acestora
b.indeplinirea formelor de publicitate pt opozabilitatea fata de terti a instrainarii,in cazul mobilelor si imobilelor corporale
c.partile sa nu fi amanat transferul proprietatii printr-o clauza speciala

a- poate fi varianta corecta insa exista o contradictie de termeni spune chiar nedeterminate, dar certe- pai certe tocmai asta inseamna determinate prin caractere specifice
c- este corecta
in concluzie as merge pe un a si c( dar la a cu precizarea pe care am facuto)
catalin1980 a scris:

iuli_c a scris:

barem bc

eu as fi luat doar B.Ptr C exista vreun articol? eu nu mi aduc aminte sa fi citit despre asta ....

Nu exista un articol dar ca si natura juridica este o conditie suspensiva care amana nasterea dreptului civil si a obligatiei corelative pana la indeplinirea conditiei- in speta incheierea contractului in forma autentic.