avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate deni2000

Activitate deni2000

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Nu prea ma bag sa comentez dar si eu trec prin cam aceeasi situatie.
Cine a dat legea 61/91 Art. 2 alin 25:26 sigur sta la o vila unde habar nu are cum este la bloc...a trecut prin parlament si a zis hai sa fac si eu un ...nimic in parlamentul asta sau cine o fi dat legea.
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Buuun...eu am chemat politia de 2 ori pentru ca vecinii mei de deasupra (copii ca au trei :| ) alearga toata ziua prin casa aia si chiar si dupa ora 22 cel putin pana la ora 1-2 noaptea se aud zgomote dupa care incep pe la 6:20 din nou ca se duc vre trei ore la scoala . A treia oara mi au spus ca or sa mi dea mie amenda ca i chem degeaba,ca ei nu aud nimic la ei la usa.Eu am spus de doua ori ....zgomotele si alergatura se aude deasupra mea nu la ei la usa.

Pe dexonline scrie:
larmă (larme), s. f. – 1. (Înv.) Alertă, alarmă. – 2. Gălăgie, tărăboi, zgomot mare. Germ. Alarm (< it. all’arme), prin intermediul sl. (pol., sb., cr. larma), sau al mag. lárma (Cihac, II, 165; Gáldi, Dict., 179). Este un dublet al lui alarmă, s. f., din fr. alarme. Sec. XVIII. – Der. lărmălău, s. n. (Trans., gălăgie), sing. reconstituit din pl. lărmălaie, cf. hărmălaie; lărmui, vb. (înv., a alarma; a face zgomot); lărmuitor, adj. (zgomotos).

"a face zgomot" oare politistii nu stiu sa interpreteze legea? Este adevarat nu scrie tropaituri ,alergaturi tranteli de obiecte .... adica sa le dea mura n gura ,sau poate sunt prea lenesi sau poate nu mai stiu .Oricum politia a angajat niste....manechine ca de fiecare data cand i am chemat au venit cu niste "bunaciuni" ...perechi :|. In Germania daca urinezi in vasul; veceului dupa ora 23 ti ai luat amenda .

Am citit toate comentariiile de pe aici ...am vazut ca unii au firma de materiale de contructii recomanda la oamenii disperati de liniste sa isi antifoneze casa :|.