avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra31

Activitate alexandra31

Va mulțumesc mult pt amabilitate
Între timp am mai făcut câteva plimbări fara succes fiind trimis de la un inspectorat la altul intr un sf dădui se o adresa de email
Am îndrăznit sa va scriu un email
Seara buna

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Adresati cererea catre IPJ.

Conditia cu pedeapsa de până la 2 ani se regăsește în noul Cod penal.

În speță trebuie aplicat vechiul Cod penal ca lege mai favorabilă. Art. 86^6, ”Dacă cel condamnat nu a săvârșit din nou o infracțiune înăuntrul termenului de încercare și nici nu s-a pronunțat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 86^4, el este reabilitat de drept.”

Va mulțumesc pentru raspunsul prompt!
Pot adresa cererea catre sectie de poliție care emite cazierul? Sau catre IPJ direct?
Da au fost mai multe condamnari(concurs de infractiuni) aceasta fiind ultima in 2013..
Cand am scos cazierul mi s a spus ca nu sa facut reabilitarea din "oficiu" deoarece pedeapsa este de 2 ani si 6 luni si se face doar la pedepsele de pana in 2 ani...
M am gandit ca poate au spus asta doar sa scape de mine ...

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Din cate deduc din dispozitivul hotararii, a fost vorba de mai multe dosare ? Ati mai avut o condamnare anterioara cu suspendare ?

In principiu pare a fi implinit termenul de reabilitare. Faceti o cerere catre IPJ, Serviciul cazier judiciar si evidente operative, in baza art. 15 alin. 1 lit. b din Lg. 290/2004, in sensul rectificarii cazierului prin scoaterea din evidenta.

Daca nu se rezolva cererea, formulati o contestatie la instanta in temeiul aceleiasi legi.

Buna seara
Imi outeti spune cum se formulează o cerere către unitatea de politie pentru modificare înscrisurilor din cazier?
Am fost condamnat la 2 ani si 6 luni in 2013 cu un termen de incercare de 7 ani si 6 luni care s a scurs de la 06.2013 astfel termenul de incercare cat si suspendare sub supraveghere s au terminat in MAI 2019!
Desi suntem in aug 2020 condamnările inca apar in cazier .. am scos cazierul pt a susține examenul auto.. condamnările fiind pr conducere fara permis imi face acest lucru imposibil desi sunt la ultimele ore de condus!
Imi puteti spune dacă într-adevăr reabilitarea de drept trebuia sa intervină automat și condamnările sa dispară din cazier sau nu?
Are importanta durata condamnării, ? In cazul meu este vorba de 2 ani si 6 luni.. termenul de incercare fiind de 7 ani si 6 luni!
Maine urmează sa ma duc la secția de politie sa incerc sa formulez o cerere pt modificarea cazierul insa nu stiu cum si către cine sa o adresez.. nu găsesc nici un model nu stiu cum sa i formulez ..ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Admite recursul. Casează sentinţa penală în parte cu privire la modalitatea de executare a pedepsei. În baza art.86 ind.1 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani și 6 luni închisoare pe durata termenului de încercare de 7 ani și 6 luni, ce se compune din pedeapsa aplicată la care se adaugă un interval de 5 ani stabilit de instanţă. În temeiul art.86 ind.3 C.p., pe durata termenului de încercare condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate conform programului de supraveghere întocmit de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul București; b) să anunţe, în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședinţă sau locuinţă și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; c) să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă. Face aplicarea dispoziţiilor art.71 alin.5 C.p. Face aplicarea dispoziţiilor art.86 ind.5 alin.2 C.p. teza ultimă, termenul de încercare urmând a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată sub supraveghere, respectiv de la data rămânerii definitive a sentinţei penale 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sector 1 București definitivă prin decizia penală nr.2281/18.11.2011 a Curţii de Apel București Secţia I penală. Menţine restul dispoziţi
Va multumesc

Faptul ca faptele au fost concurente, adica nici una din fapte nu a fost comisa duap pronuntarea unei condamnari nu are legatura nu?
:(
patrascu razvan a scris:

Imi patre rau ptr dvs, dar opinia mea asta este, dvs puteti merge la politie cu hotararea de condamnare sa va interesati, mai intrebati si pe avocatul pe care l-ati avut, poate ei au alte pareri.

Va mul;tumesc indiferent de parere legea este aceiasi banuies, ce nuu im vine sa cred este ca in cele 5 procese care le-a avut nici unul dintre avocati nu i-a spus asta,toti i-au spus ca in un an poate sustien...
si ofiterul de probatiuni, si un intructor....
Cred ca nu s-au gandit in ansamblu:(
Este cea mai [proasta veste pt noi care am primit-o in ultimul timp, sa intel;eg ca nu se poate face nimic?
Adica nu poate da de permis timp de 7 ani?
Sunteti sigur de asta
Nu imi vine sa cred
La ultimul proces avocatul i-a spus ca va putea obtine permisul dupa un an, dupa ce a citit decizia!
Adica? ce inseaman asta? el are mai multe pedepse contopite toate cu suspendare pt aceiasi infractiune insa au fost fapte din trecut si au venit dosarelke toate odata dupa cativa nai
copiez aici decizia penala! el spera sa ia permisul in februarie insa mai are cativa ani bunei de suspendare:
n baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul ---------Lucian la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare. În baza art. 85 alin. 1 teza a II-a din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare. În temeiul art. 865 alin. 1 rap. la art. 85 alin. 1 C.p. anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București rămasă definitivă prin d.p. nr. 2281/18.11.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală. Descontopește pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București rămasă definitivă prin d.p. nr. 2281/18.11.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală, înlătură sporul de 1 an închisoare și repune în individualitatea lor următoarele pedepse: 1 an închisoare aplicată în baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. (pedeapsă aplicată prin sp. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București); 6 luni închisoare aplicată în baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002; 6 luni închisoare aplicată în baza art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 (pedepse aplicate prin s.p. nr. 1165/03.12.2010 a Judecătoriei Sectorului 1 București, definitivă prin d.p. nr. 454/01.03.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală); 1 an închisoare aplicată în baza art. 87 alin. 5 din OUG nr. 195/2002; 6 luni închisoare aplicată în baza art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002; 6 luni închisoare aplicată în baza art. 85 alin. 1 din OUG nr. 195/2002; 9 luni închisoare aplicată în baza art. 86 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 (pedepse aplicate prin s.p. nr. 100/10.02.2010 a Judecătoriei Sectorului 6 București). Conform art. 33 lit. a și 34 lit. b C.p. contopește pedepsele aplicate prin prezenta sentință cu pedepsele aplicate inculpatului prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București rămasă definitivă prin d.p. nr. 2281/18.11.2011 a Curții de Apel București, Secția I Penală, astfel cum au fost descontopite anterior, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an și 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare aplicat prin s.p. nr. 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sectorului 1 București, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare. În temeiul 71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a și lit. b C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 191 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 450 lei, cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 50 lei reprezintă onorariu av. oficiu. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunțare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 09.04.2013.
ATACATA CU RECURS SIO CASTIGAT:

Admite recursul. Casează sentinţa penală în parte cu privire la modalitatea de executare a pedepsei. În baza art.86 ind.1 C.p. Dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani și 6 luni închisoare pe durata termenului de încercare de 7 ani și 6 luni, ce se compune din pedeapsa aplicată la care se adaugă un interval de 5 ani stabilit de instanţă. În temeiul art.86 ind.3 C.p., pe durata termenului de încercare condamnatul trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate conform programului de supraveghere întocmit de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul București; b) să anunţe, în prealabil orice schimbare de domiciliu, reședinţă sau locuinţă și orice deplasare care depășește 8 zile, precum și întoarcerea; c) să comunice și să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă. Face aplicarea dispoziţiilor art.71 alin.5 C.p. Face aplicarea dispoziţiilor art.86 ind.5 alin.2 C.p. teza ultimă, termenul de încercare urmând a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată sub supraveghere, respectiv de la data rămânerii definitive a sentinţei penale 501/04.05.2011 a Judecătoriei Sector 1 București definitivă prin decizia penală nr.2281/18.11.2011 a Curţii de Apel București Secţia I penală. Menţine restul dispoziţi
Nu a detinut niciodata permis doar a efectuat scoala de soferi
Nu are nici un fel de interdictie sau altceva
Nu a fost vorba de accidente, vatamari, doar a mers fara permis pe un drum de tara!