avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters330735

Activitate ContSters330735

Salut, un prieten mi-a recomandat sa postez articolul meu si aici, un prieten mi-a spus pe Facebook ca "sunt abuzuri mari, doctora de la un spital profitand de necunoasterea legii a mamei tale, putand doar cu hotarare judecatoreasca sa se faca internarea fara semnatura mamei, posteaza pe avocatnet.ro asta si cere sfaturi/pareri"

deci, va voi lasa mai jos "povestea mea", astept pareri/sfaturi s.a.m.d

Este normal si legal ce s-a intamplat? #-o #-o #-o

ABUZURI GRAVE in spitale si in Politie

Sunt hotarat sa scriu un articol despre asta de cand am iesit, in aceasta noapte am ceva timp liber deci voi incepe.

In data de 3 septembrie 2014, aproximativ ora 21:00 la usa apartamentului meu au batut doua persoane de la ambulanta, ce imi tot spuneau ca au primit un apel cum ca as fii agitat si fac scandal, ce au intrat in apartament, sustinand ca cine a dat acel “apel” ar fii precizat ca fac scandal si sunt drogat (apelul fiind inexistent, totul fiind “o manevra” a unei angajate din personalul spitalului) intr-adevar consum unele substante cu efecte psihoactive, dar nu se intampla sa fiu agresiv sau sa fac scandal (tin sa precizez ca acele substante sunt LEGALE si cumparate din farmacie, cele mai multe eliberandu-se fara prescriptie medicala, de exemplu Bioflu (sirop tuse) pentru Dextrometorfanul din el, substanta cu efecte usor psihedelice sau Piafen, care din contra, te calmeaza, nu te agita). Eu tocmai ce ma trezisem cu 10 minute in urma, deci nici vorba de scandal sau agitatie, am o camera video in camera mea (pusa pentru siguranta, nu se stie niciodata cand intra cineva neinvitat in casa si imprumuta ceva uitand sa-ti aminteasca), se poate observa destul de clar in inregistrarile din respectiva zi ca intre 16:00 – 16:30 si 21:00 am dormit, deci nici urma de scandal, la scurt timp a aparut si un echipaj de politie ce au intrat in apartament, intre timp cei de la ambulanta ma tot constrangeau sa semnez o foaie pe care nici nu mi-o dadeau sa o citesc, ceva pentru internare la psihiatrie din ce am aflat ulterior. A venit si mama de la magazin dupa politie, au insistat sa merg cu ei cu ambulanta, de fapt am fost obligat. Mai pe scurt, in casa mea a intrat abuziv un echipaj de politie si unul de la salvare, mi s-a spus ca daca refuz imi pun catusele si ma vor duce fortat la spital. Am acceptat, fiind constrans, mi se parea ca-n filmele cu prosti chestia asta la inceput, dar dupa a devenit destul de frustrant..eram confuz.

Ma tot intrebam “ce vor astia de la mine”, in spital am stat cu politia langa mine, mi s-a spus ca nu pot sa ies in curtea spitalului, am insistat sa ies, spunandu-le ca nu fug si pe deasupra ei ar fii oricum langa mine, raspunsul lor fiind acelasi. Intr-un final, dupa o ora si ceva de asteptat intr-o camera separat si pe hol (cu politia langa mine), timp in care mama a vorbit cu doctorii, etc (si ea fiind la fel de confuza ca mine) am aflat ca trebuie sa fiu internat la spitalul de psihiatrie din Bucuresti si ca voi fii transportat cu ambulanta pana acolo, bineinteles INCATUSAT si cu politia dupa mine, mi se pare penibil, tinand cont ca am 17 ani, am cooperat si nu am dat semne ca as fii violent, agresiv sau cum vreti sa-i spuneti.

In fine, am ajuns la spital, cei de acolo au fost anuntati (ceva gen internati-l p-ala acolo neaparat), eu si mama am refuzat internarea, dar doctora de garda a spus ca daca refuzam declanseaza nu stiu ce articol blabla si pe deasupra ma tin si “legat” o perioada, neavand nevoie de semnatura mamei. Doctora tot insista sa vorbeasca cu mama, eu intre timp am fost dus ABUZIV in spital, intr-o camera, unde mi s-au administrat cateva sedative (Tin sa precizez ca eu in tot acest timp am fost foarte linistit, am cooperat, desi imi venea sincer sa-i strang de gat mi-am pastrat calmul, deci nu inteleg de ce politie, de ce catuse, de ce internare obligatorie, de ce cacat au venit aia la mine la usa?)

Intr-un final doctora a constrans-o si obligat-o pe mama sa semneze.

Dupa cinci zile am fost externat la cererea bunicii mele, si am aflat cum si de ce s-au intamplat toate.

O angajata a spitalului (care, apropo, e colega cu mama, mama fiind asistenta acel spital) este responsabila de “manevra” asta, facand asta pentru a-i face rau mamei mele, diagnosticul de la spital fiind “supraghere si control neadecvat din partea parintilor“.

O sa inchei aici, sunt obosit, prefer sa ma abtin si sa nu dau nume, voiam doar sa va arat inca o data in ce tara si lume traim. Voi pune mai jos o foaie cu fisa mea de externare unde apare si diagnosticul (cel secundar).

link poza: [ link extern ]

Sursa articol: [ link extern ] /