avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate juridiconline

Activitate juridiconline

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
TonyP, prin televiziune s-au rezolvat majoritatea problemelor. Nu am vazut la stiri nimic legat de noi si nu suntem 2,3, ci aproape 5000 de candidati. Primul pas este televiziunea.
Al doilea, in ceea ce ma priveste, am un punctaj la limita celor 70 necesare.Voi contesta din nou 4 intrebari: intrebarea cu mostenirea care nu era in tematica si ar trebui sa primim toti un punct, situatia inadmisibila de completare in examen intrebarea cu cererea de aratare a titularului, in aceleasi conditii toti ar trebui sa primim un punct, si 2 intrebari de la OEPA - G3, intrebarile 13 si 20 unde am bifat doar raspunsul complet(care il include si pe cel incomplet de altfel), iar ei au spus ca si cel incomplet este valabil, caz in care solicit sa se ia in calcul aceste intrebari si daca s-a raspuns doar cu varianta completa, deoarece aceasta situatie nu denota necunoasterea problematicii, ci doar lipsa lor de bun simt. Pentru contestarea acestor intrebari merg si in instanta. Daca mai sunt si altii cu aceleasi observatii putem sa-i actionam impreuna in instanta.
Asa este Ioniera. La OEPA ne-au furat 3 grile: una cu posibilitatea avocatului de a renunta in caz de spalare de bani si doua cu acelasi raspuns doar ca intr-o varianta este incomplet. Practic, am considerat ca raspunsul corect este cel complet avand in vedere ca varianta incompleta este inclusa in cea completa. Tocmai de aceea am facut contestatie. Ma intreb ce putem face daca nu ia nimeni in serios contestatiile...Plus ca trebuie sa fie f multe contestatii, iar 48 de ore pentru solutionarea lor....ma indoiesc. Probabil ca ne va ramane doar instanta sa-i combatem daca din cauza unei grile pe care pe buna dreptate, argumentat si dovedit, nu luam cele 70 de puncte.
grilele au fost grele. urmeaza contestatia baremului. De exemplu:

Avocatul:
A:are obligatia sa verifice identitatea clientului...
B:are posibilitatea de a se retrage...cand suspecteaza spalarea de bani...
C:obligat sa actioneze exclusiv in obtinerea de avantaje pentru client.
Raspunsul corect este doar A. In Barem apare A si B( nu are posibilitatea, ci OBLIGATIA).

Alte intrebari au avut in barem ca raspuns 2 variante corecte, dintre care unul era incomplet. Astfel:
In cond legii, avocatul asigura asistenta si reprezentare in fata:
A:organelor administratiei publice, institutiilor si altor pers juridice...
B:instantelor judecatoresti, organelor de urmarire, autoritatilor... Deci ce alegem ? raspunsul corect si complet sau amandoua.
Au fost grile pe care le-am facut unde se admitea doar raspunsul complet ca varianta acceptata de autori, iar altele ca si cel de azi.
Ce parere aveti? Cautam grile in acest sens din carti pentru a face contestatie?