avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate mefisto2014

Activitate mefisto2014

Răspuns la discuția Problema achizitionare auto SH
Abia am aflat acum unde este problema, de fapt nu cei de la dealer aveau masina in leasing ci leasingul a ramas pe vechiul utilizator.
Cei de la dealer au platit leasingul si acum este nevoie de certificatul fiscal de la vechiul utilizator care refuza sa il elibereze, se pare avand niste datorii.
Dealerul zice ca ei nu prea au ce face in situatia de fata.

Ce solutii ar fi in aceasta situatie?
Pot sa le dau celor de la deler masina inapoi sa sa cer sa imi returneze banii?
Ar fi nevoie sa ma consult si cu un avocat?

Situatia este deja critica, eu avand o masina pe care nu o pot folosi in mod legal.

Va multumesc.
Buna ziua,

acum aproximativ o luna si jumatate am achizitionat un autoturism second-hand de la un dealer de marca. La momentul respectiv am primit masina si am dat banii, si am semnat o "promisiune bilaterala de v-c", cei de la dealer invocand faptul ca masina este in leasing si vor trebui sa inchida leasing-ul si abia apoi imi vor trimite toate actele pentru a-mi inmatricula masina pe numele meu.
Desi initial au zis ca totul va dura undeva la 2-3 saptamani, a trecut aproximativ o luna si jumatate si tot nu am primit actele. Evident am insistat cu telefoane sa intreb care este situatia si nu am primit un raspuns concret de ce nu primesc actele, motivarea lor fiind ca a fost nevoie de mai multe documente, etc. In acelasi timp am incercat sa aflu care este situatia si la firma de leasing dar m-am lovit de aceeasi problema si anume nici de acolo nu am putut obtine o cauza concreta, insa se pare ca problema se afla la cei de la dealer.

Am inceput sa ma ingrijorez putin deoarece eu am platit banii, o suma consistenta si nu imi pot inmatricula masina pe numele meu.

Imi puteti spune va rog ce pot face in aceasta situatie? Cum as putea sa aflu motivul pentru care situatia nu se rezolva si cum pot pune presiune pe cei de la dealer pentru a obtine actele?

Va multumesc.