Din pacate nu ati inteles esenta intrebarii mele. Daca umblam dupa despagubiri, o faceam cand s-a intamplat, in 2012, nu acum. Pe mine altceva m-a deranjat: faptul ca cei de la AVAC Mehedinti INSISTA sa solicit despagubiri! Sunt zile cand individul in cauza ma suna si de 5 ori/zi. E mai mult dorinta lor decat a mea. Pe tatal meu oricum nu-l mai aduc la viata. De asta am si lasat-o balta timp de aproape 3 ani. Din acest motiv nu vreau ca moartea tatalui meu sa fie sursa de castig pentru AVAC. De asta m-a interesat procentul minim pana unde pot sa fortez nota. Nu pentru ca as fi interesat sa iau cat mai multi bani. "Negocierea" asta pe baza mortii tatalui meu m-a deranjat! Moartea tatalui meu a fost catalogata de AVAC precum o "marfa" la piata. O "marfa" pe urma careia ei sa aiba un castig cat mai mare. Iar eu nu vreau sa le dau satisfactia castigului obtinut usor.
Recent am vazut o emisiune TV in care se relata faptul ca a aparut o adevarata mafie a samsarilor care se ocupa cu despagubirile in caz de accident de circulatie. Tatal meu a decedat in urma unui astfel de accident in ianuarie 2012, vina fiind a lui deoarece a traversat prin loc nepermis, printre doua treceri de pietoni. Recent, in urma cu vreo luna m-a abordat un domn (cum a dat de mine, nu stiu!) ce lucreaza la o astfel de societate (AVAC se numeste) si mi-a propus sa ma reprezinte intr-un astfel de proces de "daune morale". Pretul cerut: 37% din valoarea despagubirilor pretinse.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) daca tatal meu a fost considerat vinovat prin traversarea strazii prin loc nepermis, ce sens si ce sanse de castig ar avea un astfel de proces?
2) daca tot sunt "hartuita" de o astfel de persoana din AVAC (in sensul ca mai mult insista ea, decat eu, sa deschidem un astfel de proces!), mi s-ar parea logic ca moartea tatalui meu sa nu fie sursa de castig pentru AVAC, ci pentru mine. In acest sens, as vrea sa stiu daca procentul de 37% este specificat undeva in mod clar? Sau se poate negocia in avantajul meu? Concret, as vrea sa aflu parerea celor care au trecut printr-un astfel de proces. Care este limita inferioara a procentului pe care au reusit sa-l obtina? Mai concret as vrea sa stiu pana unde pot sa "fortez nota".....30%......25%......
Multumesc anticipat pentru orice lamurire!