avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate renzso

Activitate renzso

Buna ziua!
Sunt intr-o dilema totala. In urma cu 2 sapt am infiintat un PFA , domeniu de activitate -alte forme de inv-meditator, cod caen 8559, pentru a putea incepe programul after school la scoala. Mi s-a spus ca am nevoie de casa de marcat?!. :O

Nu ma incadrez la puntul "h. activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale;" in acdrul activitatilor exceptate de la utilizarea casei de marcat?

Intră sub incidenţa prevederilor art 2 lit. h) din ordonanţa de urgenţă:
a. profesiile libere sub toate formele de organizare, care nu implica crearea unei societăţi comerciale desfăşurate de către notari, avocaţi, experţi autorizaţi, medici, experţi-contabili, contabili autorizaţi, arhitecţi, precum şi de alte persoane fizice care prestează servicii cu caracter profesional în domeniul ştiinţific, literar, artistic şi educativ;
b. activităţile economice desfăşurate în mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de către persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu excepţia activităţilor de taximetrie auto pentru mărfuri şi persoane.

Nu inteleg de ce ar trebui sa am casa de marcat din moment ce parintii platesc o data pe luna. Nu sunt suficiente chitanta si factura?
Va multumesc anticipat!