Mama mea detine o proprietate in Bucuresti
suprafata teren 90mp (din care 71 mp sub constructie) in cota indiviza din suprafata de 400 mp ai terenului.
Problema 1:
Pe proprietatea mamei a fost inceput un santier pregatitor in vederea consolidarii si supraetajarii imobilului. Din diverse motive( lipsa acordului unor vecini + motive personale) lucrarile au sistat si din anul 2009 casa a ramasa intr-o stare avansata de degradare. La vremea respectiva pentru dosarul de autorizatie am luat un acord notarial de la vecina pentru a face un gard temporar necesar santierului (protejarea curtii fata de santier). La inceputul acestui an cand am revenit in Bucuresti am observat ca vecina a demolat gardul de protectie facut de mine , l-a inlocuit cu alt gard, ne-a facut o portita separata de acces, a taiat in colt din tersasa ce se afla in fata casei (terasa realizata de mama mamei mele acum aproape 40 ani).... si multe altele.
Problema 2:
Bucataria de la etaj ( a vecinului) se suprapune cu una din camerele din casa noastra. traseul de alimentare cu apa al bucatariei vecinei a fost anulat si mutat pe alt perete cu tot deranjul aferent.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: Este legal ce a facut vecina? Daca nu cum se pot remedia problemele aparute? Intentia mea este sa cumpar acest imobil de la mama mea si sa il fac locuibil.