Multumesc. Am o confirmare de la Institutul de Limba Română precum că Plamadeala și Plămădeală e același nume. va fi acceptat oare acest document cand depun actele pt corectarea certificatului de căsătorie?
Buna ziua. la 20 de ani am solicitat o copie in romana a certificatului de nastere/ o transcriere a certificatului sovietic/. nestiind ca trebuie sa solicit si o rectificare a numelui ,am obtinut certificatul cu numele meu fara diacritice ( desi la 16 ani când am facut un buletin de identitate numele in Republica Moldova se transcriau conform onomasticii nationale si nu a fost o problema, din Plamadeala cel sovietic m-au ortografiat Plămădeală, precum erau în buletine și părinții mei; la 45 de ani cînd părinții și-au schimbat buletinele deja legea nu mai funcționa, deci mama și tata au devenit Plamadeala) ... continui povestea , in certificatul de nastere am descoperit ca sunt Plamadeala siii am adaugat chiar eu caciulitele lipsă. Peste ani, multi ani sotul meu a obtinut cetatenia română și desigur a solicitat transcrierea certificatului de casatorie în care la rubrica nume eu si parintii meu suntem Plămădeală, precum era și în certificatul de nastere pe care l-am modificat eu. Între timp am solicitat si eu redobîndirea cetățeniei române, mi-am facut ordine si in acte ca sa corespunda desigur cu cele ale parintilor. Mi-am facut si un certificat de nastere nou in care eu sunt Plămădeală iar părinții mei Plamadeala, am și un aviz cu mențiunile necesare. Dar a apărut o problemă și nu știu ce pași urmează să fac (certificat de naștere românesc am deja) - certificatul de căsătorie făcut de soț trebuie corectat. Am expediat actele la București, Sector 1, iar ei au solicitat un act care confirmă că părinții mei și-au schimbat numele , deși eu sunt cea care l-am schimbat. Vreau să merg personal la București , de aceea vă rog mult să-mi spuneți unde să mă adresez , ce acte să am cu mine și care e procedura legală de corectare a situației în care m-am pomenit. Vă multumesc enorm. P.S. în certificatul de căsătorie român emis în 2011 la rubrica nume eu sunt Plămădeală și la rubrica părinți Plămădeală. În certificatul de naștere român emis în 2014 eu st , conform noului certificat moldovenesc Plămădeală iar în rubrica părinți aceștea st Plamadeala ,conform datelor din arhivă