Multumesc pentru raspuns dar conform textului de lege eu inteleg ca am dreptul sa fiu asociat unic sau ma pot ocupa de administrarea unei societati din domeniul aparararii. Imi este interzis insa, sa fiu asociat unic sau sa prestez activitati de adminstrare a unei societati din alt domeniu, de pilda aceasta casa de pariuri sportive. Urmand a primi un procent sa zicem de 30 % din profit, in ce baza pot consfinti aceasta intelegere cu administratorul societatii respective? este obligatoriu sa inchei un contract de munca sau de colaborare sau exista si o alta forma de a beneficia de procentul respectiv? de exemplu, actionar dar nu majoritar. Desi din cate stiu, in cazul mai multor actionari, fiecare vine cu o contributie la deschiderea societatii si in functie de asta vor fi actionari majoritari si alti actionari. Nu este insa si cazul meu.
Buna seara,
Sunt cadru militar si, conform Legii 80/1995, art. 30, alin 2, lit. b cadrelor militare in activitate le este interzis: "sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta".
Intentionez sa colaborez cu o societate privata (casa de pariuri sportive) la activitatea careia sa particip fara sa contravin legii mai sus mentionate. Avand in vedere ca ar urma sa beneficiez de un procent din profitul societatii si nu de o remuneratie sub forma de salariu, as dori sa stiu ce contract ar trebui sa inchei cu societatea respectiva, repet, fara a incalca prevederile statului cadrelor militare. Va multumesc.