avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate dodovio

Activitate dodovio

Buna Ziua.
Rog ajutor :Tatal meu a incheiat un contract de arenda cu o societate comerciala , pe o perioada de 10 ani, incepind cu anul 2011. Acum o saptamina a fost instintat sa mearga sa ridice arenda, m-am dus eu , pentru ca el are handicap gradul 1. La ridicarea arendei am semnat niste acte, si anume noul contract de arenda , spunandu-mi ca este identic cu cel vechi ,doar denumirea societaii sa schimbat( din contractul vechi s-au derulat 3 ani din10), . Am semnat , am luat arenda si am plecat, la plecare am cerut o copie xerox a contractului , cel original trebuie inregistrat, si o sa il aduca ei cind au timp.Am ajuns acasa si am comparat cele 2 contracte, cel vechi era un jaf dar totusi acceptabil, dar cel nou este pur si simplu criminal, nu m-ai are nici un drept, doar obligatii , iar arendasul poate sa faca ce vrea cu terenul agricol. Spun doar citeva care mie mi se par periculoase : pierderea totala sau partiala a recoltei poate fi suportata reciproc ; achitarea taxelor si impozitului pe teren ramine la latitudinea arendasului( noul contract) ; achitarea impozitelor datorate pe veniturile obtinute nu mai este stipulata ; dreptul de preemtiune se aplica indiferent de forma de instrainare a terenului( schimb, donatie, intretinere, mostenire , vanzare) ; arendasul poate subarenda terenul cind doreste si cit doreste ; la articolul 14 Riscuri – a fost copiat integral din codul civil ( in vechiul contr. negociaza o reducere a arendei in cazuri exceptionale) ; in cazul de deces al arendatorului contractul de arenda continua; contractul nu inceteaza indiferent ce fel de obligatii nu si le indeplineste ( chiar toate). M-ai sunt multe diferente si nereguli. Mentionez ca eu am semnat actele, dar eu nu am nici un drept asupra terenului, nefind proprietar. Ce pot sa fac?? Eventual un act aditional la contract cu negocierile reale , nu cele impuse ? ? Va multumesc mult.