Parintii mei au facut un imprumut la o banca la un moment dat, nu au respectat angajamentul de plata si banca a dat mai departe creanta catre o firma de recuperare. Firma de recuperare a trimis notificarile de rigoare, a existat un nou angajament de plata care din nou nu a fost respectat de catre ai mei. Firma a depus o cerere de executare silita printr-un executor, instanta a respins-o initial pe motiv ca nu se poate estima cu exactitate datoria, firma a facut apel si au castigat. In notificarea de executare care a ajuns acasa suma de plata este cu mult mai mare decat cea initiala si stiu ca o firma de recuperare nu are puterea unei institutii bancare sa aplice penalizari si dobanda, deci e cu siguranta un contract abuziv. Vineri am primit acea somatie de o zi in care se cere declararea bunurilor mobile si imobile pe care le detine debitorul, insa nu se mentioneaza unde si cum trebuiesc declarate. Stiu ca cel mai bun lucru ar fi sa angajez un avocat care sa atace in instanta executarea, insa nu imi permit. Planul meu era sa vand apartamentul sa achit datoria indiferent de suma sa ii scap pe ai mei de problema. M-ar interesa sa stiu cat dureaza executarea sau in cat timp vor veni ei fizic sa puna sechestru pe bunuri si in ce masura as mai avea cum sa vand imobilul sau sa ajung la o intelegere cu ei. Mentionez ca imprumutul initial nu s-a girat cu apartamentul sau alte bunuri, a fost facut cu adeverintele salariale ale parintilor mei. As mai vrea sa stiu daca exista vreo sansa sa gasesc un avocat bun care sa ma reprezinte si pe care sa il pot plati ulterior din despagubiri si vanzarea efectiva a imobillului. Multumesc mult!