Am facut o contestatie procesului verbal si am sa cer si o evaluare a dinamici .Ce nu mi-se pare corect este ca desi ma vazut si mi-a vazut intentia de a intoarce tot sa bagat in depasire si eu cand mam asigurat acesta nu se afla in depasire.Daca se asigura cum trebuie ma cosidera obstacol si nu mai depasea
Inafara faptului ca atunci cand mam asigurat masina care urma sa fie depsita era la o distanta mai mare de 50 m unde se afla si o trecere de pietoni oferandumi increderea necesara ca pot efectua manevra de intoarcere fara riscuri
Va multumesc
Aseara in jurul orei 22 intentionam sa fac manevra de intoarcere ,printr-un loc permis ,pentru a ma retrage in statie asiguranduma ca din sens opus nu venea nici o masina , din spate venea o masina dar era la o distanta mai mare de 50 de metri,am inceput manevra de intoarcere dar in acelasi timp o alta masina din spatele masini care venea avand viteza sa inscris in depasirea acesteia,intrand in coliziune cu mine,fiind deja pe partea opusa a carosabilului.Am solicitat un echipaj de potilitie pentru a lua masuri si determinarea vinovatului.
Agentul de politie ma gasit pe mine vinovat ca nu mam asigurat destul de bine,dar mie nu imi pare corect pentru ca eu m,a asigurasem si aveam destul timp sa execut manevra de intoarcere fara a pune in pericol circulatia.
Eu cred ca celalalt conducator auto este vinovat dearece a si recunoscut ca ma vazut cu semnalizare stanga nu ma considerat obstacol sau pericol si a executat manevra de depasire.Pe de alta parte se vedea o singura uram de frana lunga de 35 de m ,deci avea si sistemu de franare defect.Toate acestea sau intamplat in oras unde limita de viteza este de 50 km/h.
Ce as putea face sa imi dovedesc nevinovatia si sa se ia in considerare si masuratorile si starea masini celui care ma accidentat pentru ca la tamponari politistul mia spus sec ca nu mam asigurat indeajuns.
Va multumesc