avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate ursuletz

Activitate ursuletz

@rosverde
Sunt la o instanta destul de mare, cu peste 30 de judecatori, dar schema e aproape completa. Nu are nimeni doua complete la instantele mari, nu te speria chiar asa, dar daca este vreun complet liber, ai sanse de a intra la inlocuire si e de ajuns o sedinta de inlocuire la o luna sau doua, ca te cam incurca, cel putin o zi e pierduta cu studiu dosare, sedinta, plus de motivat ce scoti.
Totusi, o instanta mare are avantajele ei. In timp ce la o instanta mica judeci de toate, la o instanta mare exista complete specializate, plus ca sunt mai multi judecatori, deci mai multe persoane de la care poti invata.
Pe de alta parte, probabil ca la o instanta mai mica ai mai mult timp sa te concentrezi pe fiecare dosar in parte, dar e posibil ca la o instanta mare sa ai mai multe cauze interesante, mai multa varietate, nu numai hoti de cai si de gaini sau lupte pentru pamanturi.
Cu siguranta, sunt avantaje si dezavantaje peste tot, depinde de fiecare pana la urma cum se poate acomoda mai bine.

@artax
Categoric, trebuie sa iesim la o cafea! Nu mai vin acasa in fiecare weekend, dar intentionez sa imi iau concediu inainte de sarbatori si poate gasesti si tu timp sa ne vedem. Vorbim noi.
Salut, Artax!
Daca nu mai reusim sa vb la tel, macar ne "auzim" pe forum! :)

@Toporan
Termenul poate fi respectat.
Daca in urmatoarea sedinta a Sectiei pentru Judecatori se constata ca indepliniti conditiile (adica marti sau miercuri, ca in zilele astea se intalnesc ei de obicei), probabil ca vineri va cheama la repartitii, iar in saptamana urmatoare, 25-29.11, hotarasc inaintarea propunerilor.
Iar Mosu' vine cu decretele.
Legea 303/2004 prevede si ca magistratii numiti in conditiile art. 33 trebuie sa faca timp de 6 luni cursuri de formare profesionala.
In realitate sunt 2 luni. Pana in 2011 era doar o luna...
Mai multe nu stiu nici eu.
Ce sa zic, bucurati-va de vacanta, ca vin vremuri grele! Glumesc... :D
E greu, dar, daca va place ce v-ati ales, merita efortul!
Ma retrag din discutie, sunt cam ocupata.
Nu stiu daca Regulamentul de admitere în magistratura a fost modificat fata de concursul din august 2012, cand am intrat eu, insa pot sa va spun ca la noi ordinea a fost urmatoarea:
- validarea concursul de către Plen;
- constatarea de catre sectii a indeplinirii conditiilor de catre candidati (adica apti sau nu dpv psihologic, medical şi al bunei reputatii).
La noi, din cate imi amintesc, aceste sedinte s-au tinut in aceeasi zi, dar cea a plenului a fost prima, iar cele ale sectiilor cateva ore mai tarziu.
Dupa constatarea indeplinirii conditiilor, in maxim o saptamana, va cheama la repartitii, iar in urmatoarea sedinta a Plenului de dupa repartitii se hotărăste inaintarea propunerilor de numire catre Presedinte, conform optiunilor. La noi s-a hotarat inaintarea propunerilor la o saptamana dupa constatarea indeplinirii conditiilor. Sper ca bine imi amintesc...
Dupa ce se hotaraste inaintarea propunerilor la Presedinte, in maxim o luna ar trebui sa fiti numiti in functii.

Noi am inceput activitatea la jumatatea lui decembrie si a fost bine pt ca pana in ianuarie nu mai erau sedinte de judecata, astfel ca am avut mai mult timp pentru studiul primei sedinte.
Nu va ganditi ca veti fi menajati cu procese mai usoare la inceput, cel putin la judecatoriile mai mari va puteti astepta la orice: sedinte cu dosare multe, sedinte de inlocuire etc.
Dar nu va speriati, veti gasi si oameni binevoitori si rabdatori, care sa va indrume la inceput.
Succes!
Dragi viitori colegi,
Felicitari pentru promovarea examenului si mult succes in noua profesie!
Referitor la repartitii, am un sfat pentru voi: Indiferent de cat negociati pe acest forum si cat de siguri sunteti pe alegerile celor dinaintea voastra, nu va duceti nepregatiti la repartitii, fara sa aveti o lista cu toate optiunile posibile, pentru ca nu ii cunoasteti pe majoritatea contracandidatilor si nu stiti cat de hotarat este fiecare sau cat de schimbator in luarea deciziilor.
Daca sunteti pe locul 23 de exemplu, faceti o lista cu 23 de optiuni, daca sunteti pe 46, mergeti cu o lista cu 46 de optiuni, dar nu mergeti nepregatiti! Veti lua o decizie de care veti fi legati cel putin 3 ani, ar fi pacat sa fie o decizie pripita, pe care sa o regretati ulterior.
Cei de la CSM vor fi rabdatori, la fel si colegii, noi am asteptat si pentru ca unii colegi sa sune acasa, la familie, ca sa se sfatuiasca. Chiar cei de la CSM i-au sfatuit sa nu se grabeasca si sa cantareasca bine decizia.
Deci nu mergeti nepregatiti, indiferent cat de sus sau de jos va aflati in clasament!

Succes la repartitii, sa dea Dumnezeu sa puteti formula cu totii optiuni cat ma convenabile pentru voi!
La noi, in 15 noiembrie Plenul a validat concursul, iar sectiile au verificat indeplinirea conditiilor. A urmat o noua repartitie (au fost doi respinsi la psihologic dupa reexaminare si unul la reputatie, iar doua persoane au renuntat la valorificarea rezultatului, dupa ce initial optasera, deci au renuntat la posturile alese), iar in 29 noiembrie s-a hotarat inaintarea catre Presedinte a propunerilor de numire. In 7 decembrie s-au semnat decretele, iar publicarea a fost in 11 decembrie la judecatori si in 12 decembrie la procurori.
Intrucat au fost cereri pentru cursuri la Bucuresti, s-au format doua grupe (una de judecatori si una de procurori) care au tinut cursurile la Bucuresti, dar fara asigurarea cazarii. Cine avea nevoie de cazare a mers la Giroc, cine a vrut la Bucuresti si n-a avut nevoie de cazare, a mers acolo. Dar noi am fost mai multi decat voi, 100 de persoane, nu stiu cum se va proceda la voi, fiind mai putini.
Prima de instalare nu am primit, nu se acorda decat absolventilor INM. Pastrati, insa, chitanta cu care ati achitat contravaloarea examinarii medicale, aveti dreptul la decont.
Succes!
Dragi colegi,
Nu mai discutati pe forum despre cine ar putea fi cel picat la psihologic! Tocmai de aceea vi s-au repartizat coduri, pentru a se putea pastra confidentialitatea rezultatului.
Voua v-ar conveni sa fiti in locul lui/ei si sa vedeti pe forum indicii care v-ar putea dezvalui identitatea (cutare din judetul X, Y sau Z)? Sau sa va treziti ca nu sunteti in aceasta situatie, de a fi picat, dar sa apara zvonuri pe forum in ceea ce va priveste, cum ca ati fi cel picat?
Mult succes persoanei care se pregateste de reexaminare!
Si, bineinteles, felicitari tuturor celor care au promovat acest concurs. Este o profesie foarte frumoasa magistratura, dar totodata si foarte dificila. Chiar va recomand sa va bucurati de aceste zile dinaintea numirii. Dupa ce "intrati in paine", o sa va fie dor de zilele astea.
Art. 159 alin. 9 Cpp: "Recursul, declarat impotriva incheierii prin care s-a dispus prelungirea arestarii preventive, nu este suspensiv de executare".

Incheierea de prelungire a arestarii preventive este executorie.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Rectificare: maine intra doar banii de chirie pe decembrie. Intelesesem gresit, decontul pentru medical trebuie aprobat la Bucuresti, deci dureaza cam o luna.

Roba am primit de la tribunal. Aveau mai multe robe noi, am probat si am ales. Nu m-a costat nimis, am semnat doar un pv pentru primire roba si insigna.
Dar a trebuit sa intreb eu de roba, nu iti ofera nimeni nimic din oficiu. :)

Nu uitati de declaratiile care trebuie depuse: avere, interese si cele 3 prevazute de Legea 303/2004.

Sarbatori fericite!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
sofia2011 a scris:

de fapt, am vrut sa spun chitanta medicala.(aia 400 lei)


Astazi am depus cererea de decontare a sumei achitate la controlul medical, mai exact am completat un formular pe care mi l-a pus la dispozitie doamna de la contabilitate, de la tribunal. Este un formular prin care se poate solicita decontarea cheltuielilor cu medicamente, tratamente stomatologice etc.
Doar am completat suma si nr. chitantei, am atasat chitanta si am depus cererea la registratura. Mi s-a spus ca intra vineri banii, impreuna cu banii de chirie pe luna decembrie.