Cu toata stima,da nu prea vad logica,adica o compania la care am RCA valabil poate decide sa nu plateasca si sa nu fie obligata sa plateasca si eu ca simplu asigurat sa fiu obligat sa platesc in locul companiei care are obligatia sa plateasca despagubirea.Atunci care mai e rostul asigurari obligatorii ?
Buna ziua.In urma cu 4 luni am facut un accident auto usor in care eu am fost vinovat(nu am pastrat distantra si am lovit un alt autoturism usor in bara spate),am facut o constatare amiabila si cel pe care l-am lovit nu a dorit asigurarea mea ca el avea casco si a dorit sa o faca el pe asigurarea lui.Astazi am primit in posta un plic de la judecatorie in care mi se cere sa depun in 30 de zile o intampinare deoarece compania de asigurare la care el a avut casco nu a primit banii de la compania de asigurare la care am avut eu rca,suma fiind de 1400lei.Sunt obligat sa trimit aceasta intampinare?Ce se intampla in caz ca nu o trimit?Asi putea eu sa fiu obligat sa platesc eu aceasta suma chiar daca am avut rca valabil?