buna seara. Ma numesc Catalina Ilie si vreau sa va aduc la cunostinta cazul meu.
1. am cumparat apartament cu 4 camere la parter de la o firma care avea aprobarile legale pt: balcon, podestru si alee acces prin gradina scarii si destinatie de spatiu birouri(aceste facilitati sunt mentionate ca beneficiem de ele si in actul de vanzare cumparare). cand am cumparat cateva luni a fost inchiriat apartamentul chiar opt birouri iar in 2009 ne-am mutat noi in el. destinatia apartamentului nu am schimbat o si platim la primarie impozitul aferent si platim si pt alee impozit anual desi nu mai sunt birouri. noi ingrijin spatiul verde. problema vine de la vecinii (invidiosi) care nu au obsolut niciun motiv sa ne ceara sa intram si noi prin scara cum intra 14 apartamente. nu facem galagie, mizerie, gratare, etc. avem 2 fetite care se joaca pe alee si foarte putin in iarba. intrebarea este: avem dreptul sa locuim in apartament desi are destinatia de spatiu birouri in conditiile in care platim toate cele si sa ne folosim in continuare de alee??
2. vrem sa ne mai facem un balcon la camera exact sub balcoanele veciniilor . am mers cu o cerere la administrator si presedinte si presedintele nu vrea sa ne dea semnatura si ne cere sa venim cu declaratie notariala de la locatarii cu care ne invecinam direct ca sunt de acord sa facem balcon. aceste declaratii s au facut atunci cand firma dinaintea noastra a facut un balcon, aleea si o terasa (podestru). acum nu trebuie decat semnatura presedinte si consiliu administratie. este legal ce face presedintele? el nu ne suporta pt ca avem intrarea separat desi nu sta pe scara cu noi si spune ca avem atitudine de feuda. vrem sa facem totul legal .