Situatia e mai dificila in sensul ca toate bunurile noastre pe care le-am putea valorifica sa obtinem suma necesara pentru a acoperi dauna sunt mostenite de la dansul fie cota intreaga sau partiala cu mama mea.
In alte cuvinte, nu putem vinde nimic fara a incheia succesiunea, vanzarea unor bunuri fiind singura solutie care ne-ar scoate din impas.
Cred ca daca am prezenta astfel situatia la banca, ne-ar impune ei sa vindem ceva, prin licitatie, obtinand o suma sub valoarea pietei pentru un imobil de ex. (Tot aud astfel de cazuri in situatii de executari silite).
In urma decesului tatalui meu, am descoperit ca dansul avea un credit la o banca X neasigurat. Fara ipoteca sau codebitori. De achitat ar mai fi vreo 40 de rate, a caror valoare lunara nu ne-o permitem ( eu,sora,mama - mostenitori). Am facut un act doveditor la notar din care reiese ca suntem mostenitori, dar nu am incheiat succesiunea (nici nu putem pana nu lamurim cu banca cine preia creditul - ca sa poata fi trecut pasivul).
Nu ne permitem sa refuzam succesiunea.
Banca X ne spune ca poate oricare dintre noi sa preia creditul, ceilalti figurand ca si co-debitori. Cerand solutii bancii (verbal) la nivel local, care sa ne acomodeze veniturile noastre, ni s-a spus urmt. lucruri, primul fiind la sugestia noastra:
1. Putem face o cerere de amanare a creditului pt. 1 an (insa doar dupa ce decidem cine preia creditul) care o sa fie trimisa la Bucuresti pentru solutionare, negarantand ca va fi aprobata. - In cazul aprobarii aceasta este varianta preferata, timp in care o sa incercam sa vindem din bunuri sa achitam integral suma (aprox 7000 euro).
2. Nu putem re-esalona creditul doar daca unul dintre noi ar fi fost codebitori.
3. Refinantare (la banca X sau Y nu stiu daca e posibila ) deoarece eu si sora avem deja creditele noastre, mama e pensionara.
Ce am putea face in situatia de fapt ? Cum ar trebui sa arate aceasta cerere? In caz de refuz, se poate face alta cerere pe o perioada mai mica ? (6 luni de gratiere de ex.?).
Au trecut deja 30 de zile, si imi e frica de executare silita sau alte astfel de evenimente neplacute.
Astept un raspuns cat mai urgent,
Va multumesc anticipat!