avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate marcaurelio

Activitate marcaurelio

Răspuns la discuția dovadă plată amendă
Mulțumesc pt.informație! Totuși, consider că e aberantă lipsa de comunicare între instituțiile statului - primăria la care am înregistrată mașina, este într-o localitate în care eu nu ajung în timpul programului de lucru al primăriei extrem de rar spre deloc. Așa cum au știut să-mi pretindă bani, ar fi numai normal să se autosesizeze când le-am băgat banii în buzunare (adică ar fi în sarcina lor să-și dovedească legitimitatea acuzației de neplată pe care au făcut-o).
Bună ziua!
O nelămurire am și eu - am primit o amendă în primăvara trecută (pentru depășirea vitezei legale), amendă pe care am plătit-o în 48 de ore. Acum, la primăria unde am înregistrată mașina, mi s-a spus că ei au notificarea că am încă de plătit amenda respectivă. Eu nu mai găsesc dovada achitării de la poștă, cum că am plătit amenda, să duc dovada respectivă la primărie. Unde trebuie să merg să scot o altă dovadă a plății amenzii? - Nu mai discut faptul că e total aberant faptul că instituții ale statului nu cooperează între ele printr-o bază de date comună, ca să evite birocrația asta tâmpă.
Mulţam', dar în speţa mea nu e vb. de cauciucuri all-seasons, ci de o amendă pt.uzură, dată de un echipaj (de fapt. de un poliţist) RURAL, pt. că n-am vrut să acept să-mi dea 70 lei amendă pt.un bec, motivată fiind acea amendă pt.bec prin "să avem şi noi activitate; să fie bine şi pt.noi, şi pt. dvs". Eu, refuzând aşa ceva, m-am ales cu talon reţinut, şi amendă 340 ron. Avea dreptul poliţia RURALĂ să facă asta?
Salve! Am o întrebare: am fost oprit vara aceasta de către un echipaj de la poliţia rurală şi au vrut să-mi dea amendă pt.un presupus bec ce nu funcţiona la maşină. Întrucât am refuzat propunerea lor, mi-au reţinut talonul maşinii şi mi-au dat amendă 340 lei pt.uzura anvelopelor faţă peste limita admisă. Aveau dreptul să facă asta? Adică erau abilitaţi legal pt.asta?