avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate jon74

Activitate jon74

In luna martie s-au prezentat la sediul societatii noastre doi angajati ai companiei de furnizare a en.electrice pt.o verificare a contorului.Contorul se afla pe peretele exterior al cladirii .Conform notei de constatare contorul a fost gasit in stare de functionare cu sigiliile de la BMP(cutia de plastic)intacte dar in interiorul cutiei la contor ,,plumbii metrologici ilizibili si prezinta urme de interventie''.Au ilocuit contorul au pus pe un angajat sa semneze nota de constatare fara sa anunte reprezentantul firmei sa se prezinte la fata locului, si fara sa-i expliceangajatului decat ca au luat contorul la verificat si cam atat.Nu am dat importanta pt.ca au mai fost verificari si stiind ca nu am nici o problema am zis sa-l ia ca doar este al lor.
La sfarsitul lunii august primim un plic de la furnizorul de energie electrica cu o notificare ,un proces verbal de analiza a abaterilor in care suntem anuntati ca au intocmit o comisie care ar fi verificat probele si au constatat exact acelasi lucru adica ,,plombe metrologice ilizibile cu urme de interventii''si ne anunta ca ,,se considera interventie neautorizata in instalatiile furnizorului''si ca se recalculeaza consumul conf.legislatiei in vigoare si tot in acelasi plic ne transmit si un p v de stabilire a despagubirilor pe vreo 20000 de kw si ne roaga respectuos sa le semnam si sa le trimitem prin posta la o anume adresa in caz contrar ne vor intrerupe en.electrica si vor seziza organele de urmarire penala. Inainte de a ne trimite notificarea cu cca 2 saptamani fac si plangere penala impotriva noastra la IPJ fara nici un fel de drept la replica ,drept de contestatie sau alceva .
Acum am fost chemati de politie si ne-a fost prezentata acuzatia de furt art.228 alin.1,3 din NCP impotriva societatii noaste facuta de furnizorul de energie .
In conditiile in care cutia contorului a fost gasita sigilata iar alta posibilitate de a ajunge la contor nu este ,platile sunt la zi si chiar consistente am ajuns in acesta situatie jenanta dea fi tarati pe la politie ca niste infractori.
Daca cineva a avut o astfel de situatie sau cineva avizat poate sa ne ajute va rugam sa nu ezitati in a ne raspunde .Nu stim ce actiuni sa intreprindem si de unde sa incepem.In speranta unui raspuns cat de cat autorizat va multumim anticipat.