Buna ziua!
Pe 30 oct am la tribunal prima infatisare pentru o contestatie la executare depusa de mine in luna mai, 2014.
Pe scurt, despre ce este vorba:
In anul 2006, am incheiat cu Banca ......S.A.un contract de imprumut. Din anul 2007, nu am putut sa mai achit la timp ratele, datorita deselor intarzieri la plata salariului de catre fostul angajator (uneori si de cateva luni). Telefonic, BANCA m-a anuntat ca mi-a fost declarat “scadent anticipat” contractul de impumut m-a somat sa achit anticipat creditul luat. In cateva zile dupa acel telefon, m-am deplasat la biroul, pe atunci, unui “executor bancar” (asa s-a prezentat telefonic, nu imi mai amintesc numele). Acesta mi-a pus in vedere ca nu mai pot beneficia de nicio esalonare sau alte inlesniri si ca va trebui sa rambursez anticipat toata suma pe care nu am mai putut sa o achit. I-am descris situatia mea financiara din acel moment precum si ca nu am cum sa achit toata suma odata si a ramas ca acesta va discuta cu superiorii sai o posibilitate de esalonare prin plata unui avans si apoi 6, maxim 12 rate egale, pana la stingerea urgenta a datoriei. De atunci, de la acea persoana nu am mai primit nimic, nici in scris, nici telefonic.
Astfel, din vara anului 2008, BANCA nu m-a mai notificat, nici in scris si nici telefonic si nu a mai pretins vreo suma de bani aferenta contractului de imprumut.
In lunile septembrie 2009 si in luna februarie 2010 (estimarea este aproximativa), am fost contactat telefonic de reprezentanta unei societati de recuperari creante care s-a prezentat ca fiind angajat al E>K>R> SRL, careia i-am spus, de asemenea, ca nu am posibilitatea, in acel moment, de a achita restantele la creditul mentionat.
In acelasi timp, acesta mi-a adus la cunostinta ca am de achitat catre SC E>K>R> SRL o suma foarte mare, de peste 26.000 lei. Stiind ca restanta mea la creditul de mai sus este cu mult mai mica, aprox 5000 lei, in acel moment i-am solicitat acelei persoane, telefonic, sa mi se trimita, pe noua adresa de domiciliu, adresa care s-a schimbat intre timp si cu acea ocazie i-am dat-o telefonic, o validare a restantei. I-am cerut persoanei care m-a contactat sa imi trimita in copie, conform cu originalul, contractul de credit, deoarece l-am pierdut intre timp, sa imi trimita in copie, scadentarul ratelor si restul ramas de plata, precum si documentele care sa dovedeasca ca ei sunt abilitati sa incaseze aceasta creanta, precum si o defalcare a sumei ceruta de catre acestia (cum ar fi: contravaloarea datoriei principale, calculul dobanzilor, al penalitatilor si un opis al cheltuielilor ocazionate acestora cu procedurile de recuperare a creantei) deoarece presupusul debit reclamat de acestia este de 5 ori mai mare decat ceea ce stiam eu ca mai am de achitat la BANCA.
De asemenea, tot in acel moment, i-am instiintat ca doresc corespondenta, cu confirmare de primire, pe noua mea adresa de domiciliu, din Muc. Bucuresti, in acest scop dictandu-i reprezentantului societatii de mai sus, adresa noua. Tot cu acea ocazie, i-am notificat telefonic sa foloseasca incepand cu luna aprilie 2010 noul meu numar de telefon, din reteaua Orange, deoarece intre timp voi preda telefonul – numarul pe care ma sunau acestia fiind un telefon de serviciu, iar posibilitatea de a mai primi apeluri pe numarul de Vodafone va inceta din luna mai 2010. De asemenea, le-am dat si o noua adresa de e.mail in speranta ca macar asa, vor trimite, atasat, documentele cerute.
Din acel moment, nu am mai primit, de la societatea de recuperari creante de mai sus, nicio comunicare, fie scrisa, fie telefonica si nici nu am primit datele cerute de mine cu privire la acea pretentie a acestora asupra mea.
In luna mai, pe 02 mai, am incercat sa scot bani de pe cardul de la care imi iau salariul de la actualul angajator si am constatat ca fondurile de care dispun in cont sunt insuficiente. Am aflat telefonic, de la colegii mei ca salariul lor le-a fost virat integral in data de 30.04.2014. Deoarece salariatii firmei se aflau intr-o zi libera (se luase decizia ca ziua de 2 mai sa fie zi libera la nivel de institutie) am aflat in cursul zilei de luni, 05 mai 2014 de la firma de contabilitate care gestioneaza activitatea contabila a firmei la care lucrez ca asupra veniturilor mele salariale exista o poprire asupra drepturilor banesti, cu incuviintarea Judecatoriei Ploiesti, provenita de la Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti “>>>>>>>” in cuantum de 3926.90 lei, in temeiul titlului executoriu reprezentat de contractul de imprumut mentionat mai sus. In data de 16.05.2014 am depus contestatia la executare.
Avand in vedere ca de la data la care nu am mai platit ratele au trecut mai mult de 3 ani, iar BANCA sau un tert imputernicit de aceasta, nu a efectuat in aceasta perioada nicio procedura legala de executare asupra mea cu privire la debitul de mai sus, ce anume ar trebui sa spun joi, in fata instantei?? Cum ar trebui sa ma comport?
Exista vreun aspect pe care nu l-am luat in considerare la depunerea contestatiei la executare, avand in vedere ca, in principiu, am dat copy/paste dupa ceea ce am trimis la judecatorie?