Buna dimineata,
Am aflat zilele acestea ca sunt copil adoptat. Socul a fost enorm! Simt ca am trait pana acum ,,doar in minciuna", desi din multe puncte de vedere ma consider un norocos; putea fi mult mai rau! Problema este ca tata m-a amenintat ca ma desfiaza daca nu renunt la distractia mea dupa orele de program, adica, de a creste in camera mea 2 serpi, inofensivi, in terariu specific....care nu afecteaza cu nimic familia. Cu mama nu sunt probleme! Acum intrebarea : in blocul nostru exista la parter un apartament... parasit, adica: proprietarii au murit, asociatia a pus apartamentul pe rol ptr recuperarea restantelor acumulate dupa moartea proprietarilor, nu prea sunt urmasi, iar cei care sunt nu au cazut de acord si notara a inghetat succesiunea...iar acel apartament acumuleaza in continuare datorii.
1. As putea eu sa ma duc la asociatie, sa platesc noile datorii, cele care nu sunt
prinse in proces si cu chitanta sa ma duc la proces si sa arat ca preiau apart pana se hotaraste ce se face cu el?
2.Am auzit ca notara, unde s-a sistat succesiunea, ca nu s-au inteles mostenitorii, a spus ca doar o parte din pretul apart revine unuia din mostenitori, restul merge la AFI...ce ar trebui sa fac eu?
3.Am incercat sa vorbesc cu avocata care reprezinta asociatia si sa-i explic intentia mea...dar mi-a zis ca e riscant...dar nu mi-a dat nici un indiciu in alt sens
3.Eu muncesc am peste 1000 roni lunar si am si ceva rezerve, ce-ar trebui sa fac...unde sa ma adresez...iar bani ptr avocat...la ce sume aud ca se vehiculeaza...nu am.
4.Plus de asta acum sunt foarte suparat pe toata lumea si probabil sunt si foarte vulnerabil si as fi o prada foarte usoara ptr un avocat...inuman, dar cred ca ar fi bine ce intentionez eu atat ptr asociatia de proprietari, cat mai ales ptr mine!
Daca ar fi ceva sigur, m-as imprumuta si as achita in intregime si suma din procesul aflat pe rol.
Nu vreau sa plec definitiv de langa parintii care m-au crescut, vreau doar sa-mi croiesc singur drumul pe care vreau sa merg asa cum doresc eu, chiar daca stiu ca-mi va fi foarte greu!
O iubesc enorm pe mama si nu vreau sa o dezamagesc, pentru ca i-am promis ca va avea o batranete usoara, ca ea si-a lasat serviciul ca sa ma creasca pe mine, ca am fost bolnav cat am fost mic!
Nu cer nimic din mila de la nimeni, dar daca exista cineva care stie cum pot rezolva LEGAL intentia mea de cumparare sau inchiriere a apart de la noi din bloc,va rog sa ma indrume sau sa ma consilieze, bineinteles contra cost, in demersurile necesare.
Multumesc anticipat pentru cea mai mica indrumare pe care am certitudinea ca o voi primi de la Dvs.!