avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate sugar22

Activitate sugar22

Intreprindere individuala

CAEN-uri
principal
1622 - Fabricarea parchetului asamblat in panouri
secundare
1621 - Fabricarea de furnire si a panourilor de lemn
1623 - Fabricarea altor elemente de dulgherie si tamplarie, pentru constructii
4613 - Intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii
4673 - Comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii si echipamentelor sanitare si de incalzire



Practic obiectivul princila este productia de parchet din lemn masiv cu instalare si finisare.
Totul e gandit cu circuit inchis incepand de la achizitia/debitarea bustenilor, uscarea lemnului, debitarea parchetului, instalarea, raschetarea/slefuirea si finisarea(lacuire).
In tot acest flux tehnologic pot sa prestez si servicii pentru localnici pentru diverse lucrari de debitare unde de fapt sunt total confuz vizavi de modul de gestionare a matarialului provenit de la client. Inclusiv daca clietul doreste sa-i produc parchet din lemn masiv cu materialul lui.




Buna,

Sunt confuz,

Care legi trebuiesc luate in considerare sau/si reglementeaza pentru atelier tamplarie cu urmatoarele activitati: prestari servicii(materie prima, cu materialul beneficiarului: bustean, dulapi, scanduri etc. ) si productie produse finite din material lemnos(materie prima achizitionata de prestator; busteni, dulapi, scanduri etc.). Exceptand exploatarea forestiera, practic tot ce tine de prelucrarea primara, secundara pana la produsul finit.

Incercand sa caut informatii, in special, cum sa tratez materialul clientului din punct de vedere al intrarilor/actului de provenienta, care teoretic ar trebui sa insoteasca materialul lemnos adus de beneficiar spre prelucrare; am constatat ca legislatia e cam incalcita si as vrea un sfat pe ce legi, acum in vigoare, sa ma documentez/axsez.

Partea cu achizitia materialului lemnos imi e cat de cat inteleasa, insa nu stiu ce obligatii legislative am fata de materialul lemnos adus de beneficiar spre prelucrare(ex. contract de prestari servicii prestator-benefiar in care sa fie specificat cantitatea materialului lemnos adus de beneficiar spre prelucrare(intrare) ar fi suficient pentru a justifica provenienta?).

Atelierul va fi in zona rurala si intrebari de genul "pot sa debitez niste lemn pentru pari de vie? Am catava lemne de foc mai grosute si as vrea sa scot ceva scanduri din ele, se poate? Am niste grinzi nu foarte bune si le-as transforma in leturi? Vreau sa fac un gard si trebuie sa tai ceva scanduri? etc.
Cum sa tratez materialul clientului provenit din gospodarie???

Totodata am intetes ca orice activitate de prelucrare a matarialului lemnos e si depozit.

Va multumesc pt. atentie!