avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate MarcelCr

Activitate MarcelCr

Buna ziua,

Am si eu o mica problema. Si este de felul urmator :

1) Oprit la semafor, observ o masina de politie in spatele meu, politistul fiind singur si vorbind la telefonul mobil
2) Se face verde, dau prioritate si avand spatiu suficient virez stanga
3) Sunt oprit pentru neacordare de prioritate ( suspendare permis de conducere 30 zile). Convorbirea telefonica a politistului se incheie inainte sa ajunga la usa mea
4) Sunt intrebat daca semnez procesul verbal
5) Raspund ca da il semnez, dar vreau sa adaug obiectiuni
6) Obiectiunea mea suna ceva de genul « Am acordat prioritate corect, de asemenea consider ca agentul constatator nu poate sa constate obiectiv vorbind la telefonul mobil »
7) Agentul de politie refuza sa-mi adauge obiectiunile
8) Eu sun la 112,explicand ca vreau sa semnez procesul verbal si nu sunt lasat, cineva de la politie imi spune ca nu pot sa fac nimic, decat plangere la ei
9) Este oprita o masina, in spatele masinii de politie, deci 3 masini, la care omul semneaza ce-i da politistul, eu fiind in masina mea
10) Politistul pleaca
11) Eu depund plangere
12) La plangere sunt chemat, la audieri si mi se explica ca obiectiunile mele nu era foarte la obiect, dar nu mi se raspunde daca un politist are dreptul sa-mi refuze obiectiunile
13) Astept raspunsul la plangere

Am cateva intrebari :
a) Imi expira dovada si nu am primit procesul verbal sa fac contestatie. O sa rezulte cateva zile in care am fost privat de dreptul meu de a conduce. Pot sa fac ceva sa-mi prelungesc dovada ? ( stiu ca termenul de primire a PV este de o luna)
b) Martorul care probabil a semnat ca observa « refuzul meu de a semna PV » era la 10 m de masina, nici macar nu s-a dat jos din masina lui, am martor in masina mea de acest lucru
c) Cand o sa fac contestatia, ce ar trebui sa adaug in ea ?
- Ca am acordat prioritate
- Ca agentul constatator vorbea la telefon, in momentul constatarii
- Ca mi s-a refuzat dreptul de adauga obiectiuni
- Ca martorul pus in procesul verbat, nu a putut sa constate nimic
d) Pot sa cer despagubiri pentru : zile de concediu pierdute sa depun contestatii si sa-mi recuperez permisul, transport cu taxiul sau in comun in zilele care nu ma permis valid ( depunand chitante)
e) Impotriva agentului constatator, ce pot sa fac pe langa plangere la politie, nu vreau sa mai treaca si altii prin ce am trecut eu, sa nu pot sa semnez procesul verbal.

Multumesc de raspuns.