avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate spectrumabc

Activitate spectrumabc

Eu am fost mai "curajos" ca dvs si cu precautiile de rigoare am mers mai departe. Pe scurt povestea s-a desfasurat asa. Dupa completarea formularului am primit o confirmare si mi s-a spus sa astept ca vor lua legatura cu mine. Lucrul s-a intimplat destul de rapid (citeva zile) cind am fost contactat telefonic si m-au informat ca mi s-a virat in cont suma de cca.1500 euro pe care trebuia sa o transmit mai departe dar exclusiv prin transfer Wester Union/Money Gram la o persoana privata. Mi se spunea cit sa opresc comisionul de 5% si costurile bancare cu dovezile de la banca. M-am gindit mult, am analizat si in cele din urma am executat instructiunile. Suma provenea de la o persoana privata cu nume german si trebuia transmisa la o persoana privata ......si acum vine surpriza .....din Kiev cu nume ucrainian. Am gindit ca nu am ce sa pierd decit citeva minute la banca si ghiseul MoneyGram. Totul a mers ok si am transmis la "firma" dovezile scanate ale executarii ordinului primit. Ziua urmatoare am fost anuntat ca a fost transferata o suma ceva asemanatoare si mi se dadeau alte instructiuni tot spre Ucraina dar alt oras si persoana. Aproape in acelasi timp cred ca la vreo 5 minute de la primirea mesajului de la PA Consulting am primit un telefon de laofiterul meu bancar sa vin pina la el sa discutam o problema. Fiind chiar la parterul blocului m-am prezentat si am fost informat ca ei (banca) au fost informati din Germania ca operatiunea de ieri a fost o frauda. Le-am pus la dispozitie documentele mele de "angajare" si instructiunile primite. Eram oarecum panicat dar totusi am gindit ca nu am facut ceva ilegal. Banca a transmis mai departe documentele si mi-au spus sa stau linistit ca nu am probleme din punctul lor de vedere. Fiind totusi excitat de intimplare am zis sa ma duc la o sectie de politie sa ii informez de cele intimplate. M-au ascultat dar au spus ca nu este problema lor, ca banda care un sistem de securitate antifrauda si sa-mi vad de treaba. Cam asta a fost acum vreo 2-3 luni. De atunci nu am mai fost cautat de banca. In schimb firma care imi virase cea de a 2-a suma in cont a insistat sa verific contul ca ei au transmis banii. Banii nu intrasera in cont si le-am spus " ca nu imi place acest job si sa nu se mai tina de prostii ieftien ca politia este pe urmele lor". De atunci nu m-a mai deranjat nimeni.