avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate ALIN37

Activitate ALIN37

Răspuns la discuția Executare silita onorariu avocat
Multumesc!Voi face contestatie,consider abuziv deoarece avocatul nu respectat contractul si nu m-a reprezentat niciodata.Sa nu se inteleaga gresit,respect aceasta functie si stiu ca sunt oameni care chiar o practica cu devotament si ii admir pentru asta!
Contestatia trebuia depusa in 15 zile iar eu nu am stiut de executare,actele au venit la financiar pe 15 oct,eu am aflat pe 6 nov,angajatorul trebuia sa ma instiinteze..In acest caz,e obligat sa imi elibereze actele propririi si sa specifice si data cand am fost instiintat?
Singura data cand m-a reprezentat a fost atunci cand l-am instiintat ca renunt la serviciile lui,si atunci a trimis un mandatar.
Nu a facut nimic,a luat la cunostinta ca am renuntat la avocatul care l-a mandatat.Nu am primit nici o notificare de executare.
Am revocat mandatul,in scris,renuntare aparator,prin sedinta din 7 mai 2013 la care el a trimis un mandatar,se considera afacere neterminata?!
in plus l-am instiintat si telefonic inainte de procesul din aceiasi zi.
Am aflat de executare prin fluturasul de salariu,nu m-a instiintat nimeni.Eu am redactat actiunea.Cum ramane cu prescriptia,care este termenul,art 2520 prevede termen de prescriptie special de un an?!
Inafara de asistenta si reprezentare juridica,nimic altceva,contractul standard de asistenta juridica.
Pentru asistenta si reprezentare juridica,pentru asta l-am angajat!
In data de 23 martie 2013 am angajat un avocat sa ma reprezinte intr-un proces.La primul termen din 9 aprilie 2013 mi-a spus sa aman procesul pentru angajare aparator.Intrucat avocatul cu care am angajat contractul nu prezenta interes pentru procesul pentru care il angajasem,la urmatorul termen am renuntat la el,respectiv pe 7 mai 2013.Am fost nevoit sa ma reprezint singur.Pe 3 oct 2014 avocatul a inaintat actiune de executare silita pentru plata onorariului desi nu ma reprezentase in nici un proces si mi se retine mai mult de 33% din salariu pentru plata prestatiei pe care el sustine ca mi-a acordat-o.Conform art 2520 din NCC,termenul de prescriptie este de un an sau trei?Are dreptul sa ma execute pentru o prestatie pe care nu a efectuat-o,se considera aceasta afacere neterminata?