Ceea ce nu se stie dar se face cel putin de 15 ani este salarizarea la procent. 50%din realizari este putin? Va dau un exemplu: o angajata munceste de 10mil pe luna .ea pleaca acasa cu 5 iar patronul plateste carte de munca ,produse si alte cheltuieli. cele de acasa le convine pentru ca nu platesc taxe si impozite si au preturi mult mai mari decat noi. Pe langs asta ne sfideaza si implementeaza ideea in mintea clientei ca ele ar folosi produse scumpe pe care noi ca si saloane nu ni le permitem. De unde stie clienta ca gelurile ei sunt de la o firma denumita? Pe ele nu le controleaza nimeni. Poti sa pui orice intr un recipient atata timp cat nu te calca controlul. Eu am luat amenda acum 3 ani pe motiv ca pe sticla se oje nu scrie oje. Deci asta e problema. Eu nu caut un om pentru a mi bate joc sau pentru a avea profit ci pentru a avea salonul complet. In ceea ce priveste petitia catre ITM NU SE INTAMPLA NIMIC. EI NU POT INTRA IN CASA CUIVA .NOI CA FIRME PLATIM AMENDA DE 100 MIL DACA GASESC UN OM LA MEGRU. MIE IMI MIROASE A EVAZIUNE.NU E UN CAZ RAZLET. CELE CARE MUNCESC ACASA SUNT PESTE 200. LA MINE IN ORAS. AU VAZUT CA NU LI SE POATE INTAMPLA NIMIC. NE TREBUIE O LEGE IN ACEST SENS
Buna seara. Sunt administrator la un salon de coafura. De curand fata pe care o aveam angajata pe manichiura mi a intrat in maternitate. Am dat anunt de 3 luni de zile si nu a sunat nimeni. in domeniul acesta toate fetele lucreaza acasa,la negru , fara acte si fara sterilizatoare imbolnavind clientii.noi ca si firme suntem controlati, persecutati si amendati pentru orice fleac insa ele ? Ce e de facut pentru a sesiza si a rezolva problema aceasta? Mentionez ca am o clienta care a luat virusul de hepatita b de la cineva care facea unghii acasa si a reclamat o insa fara izbanda. Mentionez ca in orasul nostru acesta este un fenomen ci nu un caz banal. Noi cu saloane ducem lipsa de angajati iar oamenii pleaca cu tot felul de boli de la asa zisele profesioniste . Chiar nu se poate face nimic in cazul muncii la negru acasa ? Sa poata fi controlate si ele cum suntem noi. Atunci si ar da mai mult interesul in sterilizarea instrumentarului.Unde trebuie sa ma adresez pentru a sediza acest lucru? Nu pentru a reclama. Care sunt organele competente? Pana la urma inteleg ca sunt unele care din asta traiesc insa sunt altele care au tarifele duble fata de noi care platim taxe. Pana la urma o sa inchid si o sa muncesc si eu la negru. De 7 ani am salonul dar ca acum nu mi s a intamplat niciodataX-(#-o:((