avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate valy1234

Activitate valy1234

Multumesc. In p-v a consemnat ca nu am respectat semnificatia unui indicator inexistant pe acel sector de drum. Dar tot nu gasesc un articol cu obligatia de a tine mainile pe volan cand esti oprit.
Permisul este la mine, teoretic astept amenda de 810 lei.
Pe scurt, aseara am fost oprit de un politist grabit care s-a prezentat neinteligibil in timp ce cautam actele masinii prin torpedou. S-a uitat prin acte, m-a intrebat unde lucrez si mi-a spus sa astept in masina. S-a dus in "duba" lui cu numere de MAI, a scis un p-v, m-i l-a aratat si mi-a explicat ca a scris acolo ca nu am respectat un indicator de "obligatoriu la dreapta" cu amenda de 800 lei pentru ca ar fi putut sa-mi dea amenda pt linie continua dar ar fi fost mai mare amenda. Am incercat sa obiectez dar lafel de grabit a trecut la urmatoarea solutie: a oprit 2 soferi si a discutat cu ei indicand spre mine. Cel mai invarsta a facut un semn de lehamite si si-a vazut de drum si tinerelul de 19-20 ani a venit cu politistul si s-a uitat la fatza mea - el fiind pesemne martor asistent. La incercarea mea de a cere explicatii m-i s-a spus: "stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pt 6 luni" =D> Juniorul martor asistent a semnat si a plecat, politistul mi-a returnat actele, s-a suit in duba dupa ce mi-a aruncat din mers "o sa il primesti acasa" si a plecat grabit iar eu am ramas doar cu nr de inmatriculare al dubei lui MAI si cu intrebarea: de unde povestea cu cele 6 luni de permis suspendat daca am obiectii? :frantic: P.S. astept p-v sa il contest cu cea mai mare placere, pt ca am un martor si bonul fiscal de unde veneam cu 2 minute mai inainte si nu exista nici un indicator "obligatoriu dreapta" pe traseu. As putea face ceva in plus? si... Nu gasesc nicaieri obligatia asta de a sta cu mainile pe volan in timp ce politistul fuge cu p-v de tine :(