Detin un srl-d ce isi are activitatea inceputa din 2014. Recent unul dintre cei 4 angajati a intrat in concediu de crestere a copilului. Daca angajez pe cineva in locul persoanei plecate in concediu de crestere a copilului, noua persoana va beneficia de scutire CAS ?
Aceasta este sentinta pronuntata. Acasa nu am primit inca un document oficial. Va multumesc!
Ora estimata: 08:30
Complet: Pa4
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 4 luni închisoare în sarcina inculpatului IV, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 374 alin. 4, 396 alin. 10 Cod procedură penală şi art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal. În temeiul art. 83 alin. (1), (3), 84 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bacău la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Botoşani. În temeiul art. 85 alin. (2) lit. c Cod penal impune inculpatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune Bacău. În temeiul art. 404 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. (1) Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 574 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, în care s-a inclus suma de 149,35 lei, contravaloarea probelor biologice, ce se va vira în contul 50414557951 Trezoreria Botoşani pentru Spitalul Judeţean MAVROMATI Botoşani. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 11 noiembrie 2014.
Document: Hotarâre 3179/2014 11.11.2014
Imi cer scuze dar nu sunt in domeniu... Data comunicarii minutei inseamna data cand s-a afisat pe site sentina (a 2-a zi in cazul meu) sau data cand primesc acasa comunicarea ?
Si inca o problema, permisul il pot lua inapoi doar dupa ce se redacteaza hotararea de catre presedinte, adica dupa cele 30 de zile ? Va multumesc!
S-a afisat pe internet sentinta procesului penal in care am fost judecat pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice art.336 NCP scrie "Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare". Trebuie sa astept comunicarea in scris care imi vine acasa apoi dupa alea 10 zile trebuie sa astept inca maxim 30 zile ca judecatorul sa redacteze definitiva ? As dori sa depun o cerere pentru urgentarea redactarii, dar trebuie sa astept 10 zile dupa ce a aparut pe site sau dupa ce primesc acasa ? Pot depune cererea impreuna cu o dovada a platii cheltuielilor judiciare inainte de a se implini cele 10 zile ?