avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate emil61

Activitate emil61

Răspuns la discuția Mostenire cu sulta neplatita
Multumesc pentru raspuns, am inteles ce trebuie facut, totusi am o nelamurire si anume: n-am inteles daca ne pot executa silit? Daca da, cum putem lua o marja de timp pana gasim un cumparator hotarat?
Buna seara. Impreuna cu sora mea vrem sa vindem casa si terenul de 500 mp, ramase de pe urma mamei care a decedat recent, fiind proprietara, in urma unei sentinte judecatoresti. Instanta a decis plata unei sulte pentru fiul natural al sotului ei(dar nerecunoscut de sotul ei), care a murit acum 5 ani, lasandu-i mamei totul prin testament. In prima instanta, mama castigase procesul ( probabil datorita testamentului in favoarea ei) apoi la recurs a fost recunoscuta proprietara a casei si terenului de 500 mp, dar obligata la plata unei sulte, in termen de 6 luni. La recurs s-a micsorat sulta si, cum mama nu avea de unde sa plateasca atatia bani (varsta 79 ani si bolnava de cancer), s-a prelungit termenul de plata cu inca 6 luni. Sentinta fiind din decembrie 2013, trebuia platita probabil pana in decembrie 2014. Am primit zilele trecute telefon de la avocatul celui care trebuia platita sulta, cerandu-ne amiabil sa rezolvam noi( eu si sora) plata sultei.
Cum trebuie sa procedam sa nu avem probleme dar sa si fie respectata legea?
Putem vinde casa?
Trebuie facuta intai succesiunea?
Poate fi executat bunul (casa si terenul), mama fiind decedata?
Cum putem prelungi termenul de plata a sultei pentru a reusi sa vindem casa (noi nu locuim in localitatea respeciva).
Va multumesc anticipat