avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters336619

Activitate ContSters336619

Răspuns la discuția Furt energie electrica
Va multumesc pentru raspuns. Sunt mai multe probleme in ceea ce priveste obtinerea actelor de proprietate. Nu exista rude in viata, proprietarul nu este de gasit (acum ceva timp a fost initiat de catre un vecin un proces similar, cu anunt in ziar, urmarire, inclusiv angajarea unui detectiv particular, fara nici o solutionare). Singura varianta este uzucapiunea. Insa pentru uzucapiune am nevoie de impozit platit (impozitul este la zi, insa pe numele proprietarului, care este pe rol). Alte utilitati nu sunt in acea locatie, astfel incat nu pot face dovada folosului de buna credinta, pentru uzucapiune.

In ceea ce priveste situatia cu furnizorul de energie electrica, ma tem sa iau legatura cu dansii, avand in vedere raul deja facut. In momentul de fata, nu exista contoar, doar cutia acestuia, care este sigilata de cei de la electrica.

Din locuinta nu pot pleca, deoarece trebuie sa il ingrijesc pe tatal meu. Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt dispus oricarui demers legal. Se poate oferi clementa avand in vedere circumstantele de fata? Atat din partea furnizorului si/sau a organelor legale?

De asemenea, avand in vedere ca doar tatal meu are un buletin provizioriu pe adresa (eu am buletin normal pe o alta adresa), faptul ca numele nostru nu apare in nici o factura, care sunt procedurile normale, riscurile aferente si desigur, ce putem face?
Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Tatal meu locuieste intr-o casa cumparata in perioada comunismului cu o chitanta de mana. Pana in acest moment, nu au reusit nici macar sa faca inscrierea pe rol a acestei case. El are un handicap nedocumentat, astfel incat nu are nici o forma de venit.

Contractul pentru curent era facut pe numele proprietarului din acte (care acum nu este de gasit) si casa a fost deconectata pentru neplata, prin scoaterea contoarului. Cu toate acestea, angajatii electrica, in timpul deconectarii, s-au oferit sa ii lege firele "pe direct" in schimbul sumei de 100 de lei.

Intre timp, datoria originala catre furnizor (cea pentru care a fost deconectat) a fost trimisa la un recuperator. Eu am platit datoria in full recuperatorului si am incercat refacerea contractului, insa nu am reusit, din cauza faptului ca nu exista acte de proprietate.

Daca reuseam sa il inscriu pe tatal meu in ROL-ul casei, puteam face un contract temporar, de cateva luni (3 sau 6 daca nu ma insel) dupa care sa furnizez actele pe care (pe care oricum nu le pot obtine in acest interval).

Eu locuiesc in acest imobil (pentru a il ajuta pe tatal meu) de 2 ani de zile.

Intrebarile pe care le am: Ce se intampla daca vine un control? Care sunt riscurile la care ne supunem? Exista vreo modalitate prin care in situatia data sa pot face totusi un contract la curent, pe perioada nedeterminata? Mentionez ca nu imi permit costurile unui proces de uzucapiune.

Va multumesc pentru atentie.