Din cate am citit pe acest forum, prescrierea se intrerupe in momentul inceperii procedurii de executare silita, sau a cesionarii creditului catre recuperator. Am inteles ca se poate trece, dar as dori sa stiu in ce conditii se aplica prescrierea in cazul meu? Creditul a fost cesionar in 2011, dupa cum am spus. Poate o simpla notificare sa intrerupa prescrierea? Sau este nevoie de actiune in instanta? Incerc doar sa inteleg situatia in care ma aflu.
Buna ziua.
Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in incapacitate de palta, iar creditul a fost vandut catre Kruk International.
Un timp m-au bombardat cu telefoane si scrisori, apoi s-au oprit. Acum cca o luna am primit o scrisoare recomandata de la Kruk prin care m-au instiintat ca voi fi executat silit. Nu era specificat in scrisoare vreo data de proces, sau vrei divada clara ca au demarat procedurile in acest sens. Suma de plata este ~7000 RON.
Problema ar fi ca acest credit este din 2010 sau 2011, si din cate am citit datoria ar fi prescrisa din momentul in care trec 3 ani de la achizitionarea creditului de catre Kruk. Acei 3 ani au trecut, iar pe portalul de justitie nu apare niciun dosar cu numele meu, deci pot fi sigur ca s-a demarat nimic. Ce e de facut in acest caz?