Am citit de foarte multe ori art. 122 alin. (1) din Codul muncii, intrebarea mea era referitoare la modalitatea de a pune in practica aceasta prevedere. Cred ca e imposibil sa tii evidenta celor 60 de zile incepand cu fiecare zi in care un angajat a efectuat un anumit numar de ore suplimentare.
In cazul in care in prima saptamana a unei luni cu 160 de ore lucratoare, un angajat efectueaza 48 de ore, iar in a doua saptamana 32 de ore si in urmatoarele doua saptamani cate 40 de ore pe saptamana, la calculul salariului se va considera ca angajatul a efectuat 8 ore suplimentare in prima saptamana a lunii si trebuie sa isi primeasca drepturile salariale pentru munca suplimentara chiar daca in aceasta situatie pe statul de plata angajatul respectiv nu a efectuat norma intreaga de 160 de ore din acea luna?
In ceea ce priveste compensarea orelor suplimentare cu timp liber platit, cele 60 de zile calendaristice prevazute de Codul muncii vor incepe sa curga de la sfarsitul fiecarei saptamani in care s-a depasit durata normala a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana sau incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care au efectuate orele suplimentare?