Am avut un control fiscal pe Cabinet medical individual ,iar in urma controlului mi au dat jos integral cheltuiala cu salariatul pe functia de sofer pe urmatoarele considerente
a. Soferul este administrator al unei Societati comerciale si astfel nu si poate justifica angajarea la Cmi cu o norma de 8 ore , cu toate ca el nu este angajat cu carte de munca decat la CMI.
b. Programul cabinetului este de 7 ore , iar soferul este angajat cu 8 ore , ceea ce este anormal in opinia inspectorilor ANAF
Au procedat corect inspectorii fiscali , cu toate ca eu in obiectiunile inaintate le am spus ca prin scoaterea ca si cheltuiala deductibila a angajatului se ajunge la dubla impunere ( platind de 2ori impozit pe venit si sanatate) ceea ce contravine normelor fiscale.
Va multumesc!
Art 110 din noul cod fiscal suna asa" Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel." Eu asta inteleg ca datorez impozit pentru anul 2010 , prescriptia incepe sa curga de la 1 iulie 2011,nu spune ca de la 1 iulie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala ca in vechiul cod fiscal , citez din vechiul cod fiscal"2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
Cum interpretam alineatul2 din art 110 din noul cod fiscal , referitor la prescriptie ?!
ART. 110 Obiectul, termenul și momentul de la care începe să curgă termenul de prescripție a dreptului de stabilire a creanțelor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepția cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripție a dreptului prevăzut la alin. (1]începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili creanțe fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârșirii faptei ce constituie infracțiune sancționată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Mai precis daca anul 2010 este prescris , avand in vedere ca declaratia se depune in 2011 in luna mai , prescriptia incepe sa curga anul urmator depunerii declaratiei adica in 2012 sau in anul 2011, precum inteleg din lege(începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscala) .Va multumesc!~
Am avut control fiscal inceput in luna a X-a 2016 si mi-au cerut pt. control actele fiscale pentru anii 2010-2015, eu stiam ca anul 2010 este prescris conform art 110 din noul cod fiscal (Legea 207/2015) , ceea ce am si obiectat la discutiile preliminarii raportului fiscal ,netinand cont de obiectia mea si invocand in raportul final ca pentru anul 2010 se aplica art. 91 din vechiul cod fiscal ( OG 92/2003 ).va rog sa ma lamuriti daca inspectorii au procedat corect in aplicarea legii fiscale .Se poate aplica vechiul cod fiscal ,atat timp cat actul administrativ ( controlul fiscal) a fost demarat in anul 2016 care este sub incidenta noului cod fiscal.
Buna ziua! Sunt titulara unui Cabinet medical de medicina de familie si in data de 06.10.2016 ,am fost instiintata sa ma pregatesc pentru control fiscal , ceea ce mi s-a parut nelalocul lui a fost faptul ca mi-au cerut sa aduc si actele contabile pe anul 2010 , eu stiind ca anul 2010 este prescris conform art 110 din noul cod fiscal (Legea 207/2015) , ceea ce am si obiectat la discutiile preliminarii raportului fiscal ,netinand cont de obiectia mea si invocand in raportul final ca pentru anul 2010 se aplica art. 91 din vechiul cod fiscal ( OG 92/2003 ).va rog sa ma lamuriti daca inspectorii au procedat corect in aplicarea legii fiscale .Un alt aspect rezultat in urma controlului este eliminarea cheltuielii cu soferul angajat la cabinet cu norma de 8 ore, pe motiv ca soferul este administrator la o firma ( dar nu are contract de munca decat la CMI) si ca programul cabinetului este de 7 ore, chiar daca eu le-am motivat ca CMI-ul ca angajator a platit impozit pe venit si CASS la salariu ,ei cu ocazia asta ajungand la o dubla impunere. Va multumesc !
Multumesc!Deduc ca ar fi mai bine sa platesc ce mi au trimis ei sau sa nu platesc nimic!nAcest titlu executoriu din oficiu ( notificare in speta ) opreste prescriptia datoriilor , sau nu( gandind ca acest titlu executoriu nu are fundament )!!
Am cumparat un imobil de la A .D.S in ianuarie 2008 , si care am uitat sa l mai declar la Primarie pt. impozitare , intre timp( 23.09.2014) au trimis adresa catre ADS iar acestia le au trimis o adresa prin care precizeaza ca imobilul este vandut din 2008( fara a specifica pretul cladirii), pe 19 XI 2014 am primit o scrisoare prin posta care cuprindea o somatie si un titlu executoriu pt. o suma de 1420 ron (debit 928 , 492majorari ),aceasta suma deduc eu ,ca este doar pt.anul in curs, dar la ce suma s-au raportat atat timp cat contractul de vanzare cumparare nu l -au !?(in somatie specificand doar ''Impozit taxa cladiri valoare de inventar conform adresei nr... celor de la ADS", la ce valoare de inventar, atat timp cat valoarea este precizate doar in contract de V-C), deduc ca ei au facut o impunere din "burta", si nu mi -au calculat impozitul retroactiv pe 5 ani , mie mi -ar conveni daca ar fi asa,aceasta notificare a lor anuleaza prescriptia de 5 ani ,in eventualitaea platii pe viitor a impozitului!?
Ce ma sfatuiti sa accept acest titlu executoriu si sa platesc ceea ce mi ar conveni (suma fiind mult mai mica ) sau sa ii ignor atat timp cat nu au baza de impunere??
Va multumesc!
Am cumparat un imobil de la A .D.S in ianuarie 2008 , si care am uitat sa l mai declar la Primarie pt. impozitare , intre timp( 23.09.2014) au trimis adresa catre ADS iar acestia le au trimis o adresa prin care precizeaza ca imobilul este vandut din 2008( fara a specifica pretul cladirii), pe 19 XI 2014 am primit o scrisoare prin posta care cuprindea o somatie si un titlu executoriu pt. o suma de 1420 ron (debit 928 , 492majorari ),aceasta suma deduc eu ,ca este doar pt.anul in curs, dar la ce suma s-au raportat atat timp cat contractul de vanzare cumparare nu l -au !?(in somatie specificand doar ''Impozit taxa cladiri valoare de inventar conform adresei nr... celor de la ADS", la ce valoare de inventar, atat timp cat valoarea este precizate doar in contract de V-C), deduc caei au facut o impunere din "burta", si nu mi -au calculat impozitul retroactiv pe 5 ani , mie mi -ar conveni daca ar fi asa,aceasta notificare a lor anuleaza prescriptia de 5 ani ,in eventualitaea platii pe viitor a impozitului!?
Ce ma sfatuiti sa accept acest titlu executoriu si sa platesc ceea ce mi ar conveni (suma fiind mult mai mica ) sau sa ii ignor atat timp cat nu au baza de impunere??
Va multumesc!
Multumesc mult! imi pierduse mi speranta dupa acest proces; dar in acelasi timp sunt circumspect in a demara o alta batalie, intendu- i "rezolutia contractului. Sa inteleg ca tot cea mai buna cale e atacul sau sa i astept pe ei sa ma dea in judecata!