in urma cu 4 ani am imprumutat spre folosinta un card de credit bancar unei familii de prieteni aflati intr-un mare impas financiar. am intocmit cu unul dintre soti un inscris sub semnatura privata prin care recunostea ca a luat de la mine respectivul card, codul PIN, care nu mai fusese utilizat niciodata pana la acel moment dat si isi lua angajamentul de a achita ratele si dobanzile corespunzatoare pana la momentul cand se va acoperi intreaga suma intr-o perioada de 6 luni. Intrucat suma disponibila la momentul respectiv pe card era insuficienta pentru nevoile acestora, tot cu aceasta ocazie mi-au solicitat si o suma in numerar, lucru care a fost trecut separat pe acelasi document. Cardul a ramas la ei, au retras toti banii si au inceput sa plateasca, insa la un moment dat au inceput din nou sa retraga bani. Eu, primeam extrasele de la banca, normal, creditul fiind al meu. La solicitarea mea de a-mi restitui cardul au facut-o. Insa suma suplimentara pe care le-am imprumutat-o tot nu au restituit-o, desi am insistat mereu. Plateau cu dificultate ratele. La un moment dat avand nevoie de bani si am utilizat si eu acel card si am retras de pe el o suma echivalenta cu suma pe care mi-o datorau. Le-am spus ce am facut si au zis ca vom considera suma drept platita si ei vor achita in continuare creditul la banca. Incepand din acel moment, platile lor au fost rare, au avut probleme financiare si mi-au facut si mie probleme in relatia cu banca. Banca a imputernicit o firma de recuperari creante care ma cauta incontinuu. am ajuns din om - neom. Nu stiu cum sa procedez mai departe. Nu-mi raspund la telefon, la mail. As vrea sa stiu in ce masura pot sa ii actionez in judecata si ce sanse am sa-mi recuperez prejudiciul. Ma pot indrepta si impotriva sotiei, care lucreaza la Registul Comertului? ea este singura care are serviciu cunoscut dintre ei. Ce mijloace legale am la dispozitie????
Va multumesc anticipat si astept un sfat din partea dvs.