Buna ziua,
In urma cu ceva ani am facut un credit de nevoi personale pentru un prieten..creditul neachitat de el a ajuns la KRUK si executat silit cu eecutor judecatoresc suma este de 29.000 lei.
Eu nu am carte de munca la firma unde lucrez, am doar un contract de drepturi de autor in valoare de 3000 lei lunar.
Luna trecuta m-am trezit cu toata suma luata de executor din cont si mi-au motivat ca nu se aplica regula cu 1/3 din suma pt ca nu e considerat salar ci venit din drepturi de autor. Am vorbit cu executorul si am trimis contractul semnat cu firma de unde iau drepturile de autor si o sa solicite firmei sa-mi opreasca 1/3 adica vrio 1000 de lei din suma(dar suma de 3000 de luna trecuta e pierduta deja).
Intrebare: exista riscul ca executorul sa oblige firma sa vireze toata suma de bani pe care o castig?..din cate am citit eu si drepturile de autor pot fi considerate salariu...eu am convenit cu firma sa vireze 1/3 si restul sa primesc cash sau prin posta sau alt cont...am facut o cere de ridicarea popririi de pe cardul de la banca din momentul in care firma vireaza direct 1/3..am sansa sa obtin aceasta ridicare?
suma finala de 29.000 din care am platit deja 3000 este suma fixa?...dupa calculele mele la 1000 de lei lunar platesc cam in 2 ani jumatate..daca nu se mai adauga cinestie ce dobanzi/taxesi alte minuni.