freeelis a scris:
Intr-adevar, avand in vedere textul de lege suma se incadreaza in cuantumul maxim de 300 lei pe an calendaristic.
Subventia nu intra in categoria veniturilor care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei.
In acest caz, ce pot sa fac pentru a intra in posesia drepturilor banesti care mi se cuvin legal?
Cred ca am asteptat suficient timp de la sfarsitul lunii septembrie 2014, de cand am depus dosarul si pana acum. Mi se pare ca d-na care analizeaza dosarul meu comite abuz in serviciu, taraganand la nesfarsit solutionarea dosarului meu.
Inteleg ca, la-nceput, am avut problema cu existenta pfa-ului care nu-mi permitea obtinerea indemnizatiei. (Aici stiu ca am gresit eu ca nu m-am informat despre ce trebuie facut!)
Din cate am vazut eu in lege, dosarul trebuia solutionat in 15 zile de la data inregistrarii acestuia la AJPIS. Si din 3octombrie de cand a fost depus de asistentul social al primariei la AJPIS si pana in 20 noiembrie cand m-a sunat sa-mi comunice ca dosarul e incomplet si ca trebuie sa-mi suspend activitatea pfa-ului, cred ca au trecut mai mult de 15 zile. Iar din 10 decembrie de cand i-am depus copia dupa suspendarea pfa-ului, cred ca avea suficient timp la dispozitie pentru a da o decizie.
Iar acum, imi invoca iarasi suma de 400 ron, care impiedica obtinerea indemnizatiei legale de care ar trebui sa beneficiez. Problema e cu aceasta suma ca, fiind subventie in agricultura, (subventie impozabila de la al treilea animal in sus, daca exista minim 3 in gospodarie) se considera venit impozabil pentru 1 an intreg, anul 2014, si nu pentru o anumita luna. Atunci ar putea fi luat, atat ca venit impozabil obtinut in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului (si ar trebui sa se calculeze indemnizatia si in functie de aceasta suma), cat si ca venit obtinut in perioada de concediu de crestere a copilului (si in aceasta situatie trebuie facut in asa fel incat acest venit impozabil ”sa dispara” din contul meu ca sa nu o incurce la oferirea raspunsului la dosar!), dar d-na nu vrea sa tina cont de legea 126/2014 si sa dea decizia favorabila.
Dati-mi, va rog, solutii!