avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate krisu

Activitate krisu

Multumesc mult pentru raspuns.
O ultima intrebare as mai avea: in actul de donatie catre copil, este specificata clauza ca acesta va intra in posesia imobilului dupa decesul ambilor parinti. Totusi, am auzit ca acest copil la o adica, poate sa vanda drepturile sale altcuiva. Este posibil? Oricare din parinti, care ramane in imobil poate fi evacuat din casa in aceasta situatie?
Va sunt recunoascatoare pentru ajutor.
Multumesc mult pentru raspuns. Va rog sa ma mai ajutati cu un sfat in acest sens: in acest apartament locuiesc sotul cu sotia, ambii pensionari. El este grav bolnav si se pare ce nu mai are mult de trait. Ce se va intampla ce imobilul atunci cand acesta va muri? In acest moment imobilul este al unuia din copiii cu actuala sotie, prin donatie. Se va schimba ceva? .In donatie exista clauza referitoare la intrarea in posesie a imobilului de catre copil dupa decesul ambilor parinti.
Pe de alta parte, dupa decesul tatalui, restul copiilor pot ataca donatia?
Multumesc mult pentru ajutor.
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in urdaoarea problema: un apartament care a fost cumparat dupa revolutie de la stat, ar. trecut in actul de proprietate doar numele sotiei. Sotul a vrut sa fie asa, deoarece acesta are dintr-o casatorie anterioara doi copii majori si nu a vrut sa partipe la mosterire si acestia, deoarece cu actuala sotie are inca doi copii tot majori. Anul trecut sotii au hotarat sa faca un act de donatie la notar ce includea acest apartament unuia dintre cei doi copii actuali cu o clauza de a intra in posesia lui dupa moartea lor. Intre timp sotul, suparandu-se cu acest copil a vrut sa anuleze actul de donatie, dar copilul evident ca nu vrea sa renunte la el. Eu vreau sa va intreb:
1. Donatia se poate anula, daca acest copil nu vrea sa semneze anularea. Anularea se poate face unilateral?
2. Presupunand ca se va anula donatia si apartamentul revine inapoi sotiei, la decesul sotului cum se imparte mostenirea? Va reveni o parte si copiilor din primul mariaj fiind achizitionat in timpul casatoriei sau nu, deoarece doar sotia este trecuta in act?
Multumesc mult si anticipat pentru ajutor.