avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate Danielaivan

Activitate Danielaivan

Multumesc pentru raspuns. Da, am inteles ca astea sunt conditiile cumulative si ca din momentul in care nu am mai lucrat in tara dreptul la supliment se suspenda.
Dat fiind faptul ca nu le-am mai intrunit dar nici un am solicitat acel drept in numele sotului si nici alte indemnizatii, ma intrebam si daca are sens sa ma lupt cu ei pentru nereturnarea suplimentului sau daca sansele de izbanda sunt zero.

O zi buna,
Daniela
Buna ziua,

Speta mea e putin complicata, asadar am sa incerc sa sintetizez mai jos:
- Am un baietel care s-a nascut pe 20 aprilie 2012;
- dupa nasterea sa am optat sa ma reintorc la munca imediat dupa terminarea celor 126 zile de concediu de maternitate, undeva dupa 20 august 2012.
- Intorcandu-ma la munca atat de repede am aplicat pentru suplimentul de insertie care mi s-a acordat incepand cu luna septembrie 2012 pana in aprilie 2014, moment cand fiul meu a implinit 2 ani.
-Din data de 12 Februarie 2013 insa nu mai lucrez in tara, fiind angajata unei companii internationale in Olanda, inregistrata pe teritoriul Olandei
- pe durata primului an de lucru in strainatate fiul si sotul meu au ramas in tara, eu avand un contract pe durata determinata de doar un 1 an , drept urmare nu am aplicat in 2013 pentru plata alocatiei in Olanda
- in Februarie 2014 am primit confirmare ca voi avea contractul prelungit pana in Feb 2016 si atunci am decis sa imi aduc si familia in Olanda
- dupa cateva luni am inceput demersurile pentru primirea alocatiei in Olanda
In momentul de fata, autoritatile din Olanda au trimis formele necesare catre autoritatile din Romania. De curand am fost contactata din Romania pentru clarificari privind situatia mea. Se pare ca deoarece din Feb 2013 nu mai lucrez in tara ar trebui sa imi ceara inapoi tot suplimentul de reinsertie pe care mi l-au platit din Martie 2013 pana in Aprilie 2014, pe motiv ca nu am mai fost salariata in tara.
Intrebarile mele sunt:
1. Este corect sa nu primesti supliment de insertie daca nu lucrezi pe teritoriul Romaniei?
2. Daca da, unde este mentionata aceasta conditie? Nu imi amintesc sa o fi vazut in textul legii, dar poate ma insel.
3. Chiar daca este asa, avand in vedere ca nu am beneficiat nici o secunda de indeminizatia de crestere a copilului, deci nu am fost o povara pentru statul roman sub nici o forma, are sens sa ma lupt cu statul roman pentru a nu plati inapoi acest supliment?
4. Pe langa suplimentul de insertie, copilul meu a beneficiat de alocatia specifica Romaniei, dar nu de cea din Olanda.
Suma in sine de returnat ar fi ~1200 euro, ceea ce este considerabil si nu as fi dispusa sa ii arunc pre usor. Drept urmare as vrea sa inteleg daca am vreo sansa sa nu ii returnez sau ce alte parghii as avea la indemana.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Daniela

.